Yoğun geçen bir senenin ardından tatil yapıp biraz olsun rahatlamayı hepimiz hayal ediyoruz. Hiçbir şey düşünmek zorunda olmadan, yalnızca gezerek, dinlenerek ve bol bol yemek yiyerek geçirilen tatiller olmasa modern hayatın yoğunluğuna yetişmeyi muhtemelen başaramayız. O yüzden yapacağımız tatili en ince ayrıntısına kadar düşünmek, her şeyin yolunda gideceğinden emin olmak isteriz.
Muhtemelen hepimiz, tatil planı yaparken öncelikle nereye gidileceğine, sonra da nerede konaklanacağına karar veriyoruz. Tüm ihtiyaçlarımıza karşılık gelen konforlu bir konaklama, tatilden alacağımız keyfi ikiye katlıyor. İşte bundan dolayı ben her zaman butik otelleri tercih ediyorum.
Butik otel konsepti, çok daha az kişiye hizmet veren ve aldığınız hizmetten dolayı lüks olarak değerlendirilen bir konaklama şekli. Genellikle 10 ile 20 odaya sahip olan butik otellerde daha az misafir olduğundan dolayı daha detaylı bir hizmet almak mümkün oluyor. Ayrıca her şey dahil gibi konseptlerin aksine, butik otellerde en önemli unsur misafirlerin konforu. Bazı butik otellerde oda kahvaltı imkanı sunulurken bazılarında yalnızca oda ücreti ödüyorsunuz.
Butik otel konseptini ülkemizin hemen hemen her yerinde görmek mümkün. Fakat bazı bölgelerde bu konseptin çok daha iyi bir şekilde çalıştığına tanık oluyoruz. Bu yerlerden bir tanesi de Karabük’e bağlı olan Safranbolu. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan ve koruma altına alınan Safranbolu için başlı başına bir tarihi eser demek mümkün. Bu ilçenin her bir metrekaresi tarih ve kültür kokuyor. Bundan dolayı da yılın her zamanı dünyanın her yerinden gelen misafirleri ağırlıyor.
Sizin için tatil demek doğal güzellikleri ve kültürel mirasları bir arada görebileceğiniz bir destinasyonu ziyaret etmek demekse, Safranbolu’ya mutlaka gitmelisiniz. Bu ilçede Osmanlı Devleti’nin izlere hâlâ çok net bir şekilde görülebiliyor. Kültürel dokularını korumaya ve yaşatmaya çok önem veren Safranbolular, inşa ettikleri her binayı bölgenin ruhuma ve ahenkine uygun bir şekilde yapıyor. Safranbolu’ya kuşbakışı baktığınız zaman hepsi birbirine benzeyen geleneksel Safranbolu evlerini ve sanki yüzlerce yıl öncesinden beri orada duruyormuş gibi hissettiren küçük dükkanları görebiliyorsunuz.
Eğer Safranbolu’ya yolunuz düşerse ve bu görkemli ilçede konaklamak isterseniz karşınıza birbirinden güzel butik oteller çıkıyor. Her biri bölgenin dokusuna yakışır bir şekilde tasarlanmış otellerde, konforunuz için en ince detayların bile düşünüldüğünü görebiliyorsunuz. Gelin Safranbolu’nun en beğenilen ve en yüksek puanlı butik otellerine birlikte göz atalım.
1. Safranbolu Seyir Konak Otel - Musalla Mahallesi
Musalla Mahallesi’nde bulunan Safranbolu Seyir Konak Otel, ev konforunda bir konaklama deneyimi yaşamak isteyenler için doğru adres. Geleneksel Safranbolu tarzını modern bir butik otelin gereksinimleriyle birleştirmeyi başarmış olan Seyir Konak Otel, tatilinizde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü hizmeti size sunan bir işletme.
Safranbolu’ya gittiğiniz zaman hissettiğiniz tarihi ve otantik huzuru konakladığınız otelde de yaşamak istiyorsanız, Safranbolu Seyir Konak Otel sizin için ideal bir durak olacak. Otele girdiğiniz andan itibaren Safranbolu’nun tarihi dokusunu...
Klasik tarzda bir Safranbolu konağının modernleştirilmiş hâli olan bu otelde, odaların dekorasyonu son derece otantik. Diğer bir yandan odalarda tercih edilmiş olan tüm malzemeler oldukça teknolojik ve yüksek kalitede. Böylece bu geleneksel atmosferin tadını çıkarırken aynı zamanda günümüzün imkanlarına da sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca tarihi çarşının tam göbeğinde yer aldığından dolayı, Safranbolu’nun en iyi manzarasına sahip olduğu düşünülüyor. Bu büyüleyici bölgeyi hem gece hem de gündüz en güzel şekilde izleyebilmek ve tadını çıkarmak için Safranbolu Seyir Konak Otel’e bir şans verebilirsiniz.
2. İmren Lokum Konak Otel - Çeşme Mahallesi
Safranbolu diyince pek çok insanın aklına ilk olarak İmren Lokumları geliyor. Bu iki isim artık birbiriyle özdeşleşmiş durumda. 1942 yılında, büyük usta Hidayet Sezer tarafından kurulmuş olan İmren Lokumları o kadar çok beğenilmiş ki kendine ait bir müzesi bile bulunuyor. Safranbolu’yu ziyaret eden turistlerin pek çoğu soluğu hemen bu dükkanda alıyor. Safranbolu kadar turistik bir bölgeye bir de İmren’in kendine has popülaritesi eklenince, İmren Lokum Konak Otel’in açılması da son derece doğal bir sonuç hâline geliyor.
İmren Lokum, Safranbolu tarihinin ayrılmaz parçalarından bir tanesi. Bölgenin tarihi ve kültürel yapısını en iyi yansıtan yerlerden bir tanesi olan İmren Lokum Konak Otel, 1926 doğumlu Hidayet Sezer tarafından kurulmuş....
Çeşme Mahallesi’nde bulunan bu güzeller güzeli Lokum Konağı’nda her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü konforlu bir konaklama yaşayabiliyorsunuz. Toplamda on sekiz odaya sahip olan otelde farklı konseptler mevcut. İsterseniz geleneksel tarzda dekore edilmiş standart odalarda, isterseniz de ihtişamıyla göz dolduran taş odada konaklayabiliyorsunuz. Ayrıca otelde birbirinden lezzetli Safranbolu lezzetlerinin de tadını çıkarabiliyorsunuz. Fakat buranın çok popüler bir lokasyon olduğunu ve mutlaka erken rezervasyon gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
3. Safranbolu Leyla Hanım Konağı - Çeşme Mahallesi
Çeşme Mahallesi’nde bulunan Leyla Hanım Konağı, bölgede konaklayabileceğiniz en iyi butik otellerden bir tanesi. Sanki bir film setinde gibi hissettiren bu konağın 250 yıllık bir tarihi var ve bu tarih en iyi şekilde korunmuş. Yapılan renovasyonlarda konağın ruhuna ve otantik tarzına hiçbir şekilde dokunulmamış. Durum böyle olunca da burası yılın her zamanı dolup taşıyor.
Safranbolu Leyla Hanım Konağı, Safranbolu’nun kalbi olan Eski Çarşı’da yer alıyor. 250 yıllık bir geçmişe sahip olan konağın usta dokunuşlarla, özünü kaybetmeden renove edilmesinden sonra kapılarını açan butik otel, oldukça...
Toplamda on odaya sahip olan Safranbolu Leyla Hanım Konağı’nda yöresel lezzetlerin tadını çıkarabileceğiniz bir ana restoran bulunuyor. Ayrıca konağın bahçe kısmında bulunan masalarda keyifli bir kahvaltı yapabiliyorsunuz. Bu otelin en önemli avantajı, konuklarına ücretli turlar sunuyor olması. İstek dahilinde bölgeyi uzman rehberler eşliğinde gezebiliyor ve hatta trekking gibi aktivitelere katılabiliyorsunuz. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Leyla Hanım Konağı için paranızın karşılığını alabileceğiniz dört dörtlük bir işletme demek abartı olmaz.
4. Çeşmeli Konak Hotel Garden - Tarihi Çarşı
Tarihi Çarşı içerisinde bulunan Çeşmeli Konak Hotel Garden, bölgedeki pek çok butik otel gibi eski bir konaktan çevrilmiş. 1800’lü yıllarda inşa edilmiş olan bu konağın her bir detayında Osmanlı Devleti’nden kalan izleri ve o günlerin atmosferini görebiliyorsunuz.
Safranbolu’nun otantik konak otellerinden bir tanesi olan Çeşmeli Konak Hotel Garden, 1800’lü yıllarda inşa edilmiş. 2000’li yılların başında yapılan renovasyon çalışmalarından sonra da misafirlerine kapılarını açmış. Çeşmeli Konak, evin ilk...
Tripadvisor tarafından Mükemmel Sertifikası’na ve booking.com ziyaretçileri tarafından 9,5 puana layık görülen Çeşmeli Konak Hotel Garden’da konaklayacağınız süreden memnun kalacağınız garanti ediliyor. Otelin tüm odaları birbiriyle aynı şekilde dekore edilmiş. Böylece başka bir odada aklınız kalmıyor ve aynı standartta hizmet alıyorsunuz. Diğer bir yandan, küçük ve yüksek puanlı bir otel olduğu için en turistik zamanlarda yer bulmak biraz zor oluyor. Bundan dolayı erken rezervasyon yaptırmak iyi bir fikir olabilir.
5. Mehveş Hanım Konağı - Hacıhalil Mahallesi
Safranbolu ilçesinin Hacıhalil mahallesinde bulunan Mehveş Hanım Konağı, 200 yılı aşkın bir süredir özenle korunmuş ve tarihi dokusu bozulmadan yenilenmiş bir yapı. Aslında bu konak ilk zamanlarında Ömer Bey konağı olarak biliniyormuş. Fakat trajik bir yangın sonrasında konağın büyük bir kısmı kül olmuş ve yeniden yaptırılmış. Böylece Mehveş Hanım Konağı adını almış.
Safranbolu’nun en seçkin butik otellerinden bir tanesi olarak tanınan Mehveş Hanım Konağı, 200 yıllık bir tarihe sahip olan çok kadim bir bina. Eski Safranbolu’nun Çarşı veya Kazdağlı Meydanı adıyla anılan...
Otelde sekiz farklı oda bulunuyor. Fakat bu odalardan yalnızca iki tanesi özel banyolu. Diğerleri ise ortak banyolu şekilde kullanılıyor. Her bir odanın kendine özgü bir konsepti ve ismi var ve tüm odalar Safranbolu kültürüne uygun bir şekilde dekore edilmişler. booking.com kullanıcıları tarafından 9,3 puana layık görülen Mehveş Hanım Konağı’nda hayal ettiğiniz tatili yaşayabilirsiniz. Fakat mutlaka önceden rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Sıra | İçerik | Kullanıcı Puanı |
---|---|---|
1 | Safranbolu Seyir Konak Otel | 9,3 |
2 | İmren Lokum Konak Otel | 9,7 |
3 | Safranbolu Leyla Hanım Konağı | 9,0 |
4 | Çeşmeli Konak Hotel Garden | 9,3 |
5 | Mehveş Hanım Konağı | 9,7 |
Özlem hanım, Safranbolu gerçekten beklentilerin çok üzerinde bir yer 🙂 Değerli katkınız için çok teşekkürler🙏🏻 Bi’fikriniz üzerine Dadibra Konak’ı da listeye ekliyorum ☺️