Atatürk’ün nüfusa resmi olarak kayıtlı olduğu yerleşim yeri olarak da tanınan Bey Mahallesi, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinin sınırları içinde. Gaziantep zaten baştan sona bir açık hava müzesi gibi. Kentin dört bir yanında birbirinden önemli müzeler, tarihi yapılar, camiler, kiliseler ve yeme içme işletmeleri yer alıyor. Ancak Bey Mahallesi’nin tarihi dokusu açısından daha da ayrıcalıklı olduğunu belirtmek gerek. Mahallede bazıları 500 yılı devirmiş olan tarihi konaklar ve taş evler var. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda yürürken kendinizi film setinde ya da zamanda geriye gitmiş gibi hissedebiliyorsunuz. Bey Mahallesi’nin en popüler konaklama işletmelerinden biri olan Zeynep Hanım Konağı da 42 odasıyla hizmet veren butik bir otel. İçinde bulunduğu mahallenin tarihi dokusunu çok başarılı bir şekilde yansıtıyor.
Zeynep Hanım Konağı, köklü bir tarihçeye sahip olan bir Antep konağının aslına uygun şekilde restore edilmesi sonucunda ziyaretçilerine kapılarını açmış. Gaziantep Tren İstasyonu’ndan 3 kilometre uzaklıkta bulunan tesis, havalimanından da 20 kilometre mesafede. Otelden kent merkezine araçla 5-6 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Zeynep Hanım Konağı’nın odaları tek ve çift kişilik şekilde tasarlanmış. Her biri, eski Gaziantep evlerindeki hayatı yansıtmak amacıyla incelikle dekore edilmiş. Tüm odaların kliması, minibarı, kablosuz internet erişimi, kasası ve televizyonu var. Otelin tarihi taş avlusu da biraz kafa dinlemek ve huzurlu vakit geçirmek isteyenler için dört dörtlük bir ambiyans sunuyor.
Zeynep Hanım Konağı’nın restoranı, konağın altında bulunan mağaranın içinde. Mağara da çok etkileyici bir atmosfere sahip ve aynı zamanda şarap evi olarak da hizmet veriyor. Aynı anda 80 kişiyi ağırlayabiliyor. Otelin lobisi de ev sahipliği yaptığı kıymetli eserler sayesinde bir müze gibi. Kısacası, burada konaklarken kentin tarihi mirasının tam kalbinde olmanın keyfini çıkarabiliyorsunuz.