Beşiktaş’ta Boğaz’ı gören bir yamaca konuşlanmış olan Yıldız Parkı (ya da Korusu), bazı kaynaklara göre adını II. Mahmut döneminde o alanda yapılan köşkten almıştır. Aynı zamanda Yıldız Sarayı’na ev sahipliği yapan park ve çevresine farklı dönemlerde çeşme, kasır, camii, kütüphane gibi eklemeler yapılmıştır.
Sultan II. Abdülhamit dönemi ise 500.000 metrekare alana yayılan saray kompleksinin bir parçası olan park ve bahçelerin en çok öne çıktığı ve bunlara en çok önem verilen dönem olmuştur. Yıldız Parkı ve çevresindeki yapılar, Osmanlı’dan bu yana farklı akıbetlere uğramış; park açısından önemli bir ayrıntı ise buranın 1940’lı yıllarda o dönem şehrin valisi olan Lütfi Kırdar tarafından cüzi bir tutar karşılığı satın alınarak belediyenin mülkü haline getirilmiş ve halka açılmış olmasıdır.
Yıldız Korusu at kestanesi, ıhlamur, çam, ladin, kaymak ağacı, sedir, meşe, sekoya, köknar, akçaağaç, Çin şemsiye ağacı gibi çeşit çeşit ağaç ve çalı türüne ev sahipliği yapıyor. Bunların yanı sıra bugün parka gittiğinizde görüp ziyaret edebileceğiniz kültür varlıkları arasında ise şunlar sayılabilir: Küçük Mecidiye Camii, Binek Taşı, Çadır Köşkü, Malta Köşkü, Yıldız Sarayı, Cihannüma Köşkü, III. Selim Çeşmesi.