nerdeneredenerdenerede

Çıralı Gezilecek Yerler: Çıralı ve Çevresinde Gezilecek En İyi 12 Yer

Çıralı Gezilecek Yerler: Çıralı ve Çevresinde Gezilecek En İyi 12 Yer
Antalya öyle gelişmiş bir turizm merkezi ki, burada herkesin hayalindeki tatile uygun bir ortam bulması çok kolay. Keza lüks oteller, ünlü gece kulüpleri, resort işletmeler ve fine dining restoranlar da genellikle aynı bölgelerde ya da ilçelerde yoğunlaşıyor. Her ne kadar lüks tatil olanakları daha çok bilinse de, aslında Antalya’nın hayal edebileceğinizden bile fazla huzur, tatil, doğa ve sükunet sunan beldeleri de var. Bunlardan biri de Kemer ilçesine bağlı Çıralı beldesi.

Beydağları Sahil Milli Parkı’nın içinde ve Ulupınar bölgesinde yer alan Çıralı, Likya Uygarlığı’ndan önemli izler taşıyan bir yerleşim yeri. Ağırlıklı olarak kamping işletmelerine, sevimli pansiyonlara, mütevazı lokantalara ve kafelere ev sahipliği yapıyor. Başka bir deyişle, burada öyle müziğin sesini gümbür gümbür açan mekanlarla, iğne atsanız yere düşmeyecek kalabalıklarla, işlek caddelerle karşılaşmıyorsunuz. Deniz, kum, güneş, tarih, doğa ve huzur; hepsi bu! Çıralı’nın içinde de gezilebilecek pek fazla yer yok ama bu huzur dolu ortamda keşif yapmak isteyenler için Çıralı ve civarında mutlaka görülmesi gereken yerleri sıraladık!

1. Çıralı Yanartaş

Çıralı Yanartaş

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı mevkii, yıllardır sönmeyen bir ateşe ev sahipliği yapıyor. Çıralı’nın kuzeybatısında bulunan Yanartaş, yeraltındaki gazların yeryüzüne çıktığı sırada doğal sebeplerden ötürü yanması sonucunda oluşmuş. Yapılan araştırmalara...

Listemizdeki Çıralı sınırları içinde bulunan tek keşif durağı, beldenin meşhur Yanartaş’ı. Yanartaş, binlerce yıldır içten yanan bir kayalık. Kayalıkların arasından sızan metan gazı, burada bin yıldır sönmeyen bir alev oluşmasını sağlıyor. Mitolojide Kimera (Chimaera) olarak adlandırılan bu büyüleyici oluşum, büyük olasılıkla Homeros’un İlyada’da anlattığı üç başlı yaratığı kurgulamasına da ilham olmuş. Yanartaş’ın hakkında yüzyıllardır anlatılan birçok farklı efsane de var.

Yanartaş’ı görmek için Çıralı’nın merkezinden yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki merdivenli patikayı tırmanmanız gerek, ki bu yolculuk ortalama yarım saat sürüyor. Akşam saatlerinde yola çıkarsanız yanınızda mutlaka el feneri olmalı. Çünkü yolda herhangi bir aydınlatma yok. Yolculuk biraz zahmetli ama bizce Yanartaş’ın mistik atmosferini mutlaka deneyimlemelisiniz. Burada manzara da çok etkileyici.

2. Rhodiapolis Antik Kenti

Rhodiapolis Antik Kenti

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Sarıcasu Köyü yakınlarında bulunan Rhodiapolis Antik Kenti, çam ormanlarıyla bezeli yüksek bir tepenin üzerinde. Likya Uygarlığı’nın önemli yerleşimlerinden biri olan kentin ismi, Rodosluların bu bölgeyi kolonize...

Çıralı’ya yaklaşık 45 dakikalık sürüş mesafesinde bulunan Rhodiapolis Antik Kenti, Kumluca’ya bağlı Sarıcasu Köyü’nün yakınlarında. Çam ormanlarının süslediği bir tepenin üzerinde yer alan ören yeri, 2024 yılında geçici süreliğine ziyarete kapalı. Ancak siz bu yazıyı okurken yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başlamış olabilir. 2006 yılından beri kazı çalışmalarına ev sahipliği yapan kent, M.Ö. 8. yüzyılda kurulmuş. İsmi, bu bölgenin Rodoslular tarafından kolonize edilmiş olmasından geliyor.

Likya Uygarlığı’nı oluşturan önemli yerleşimlerden biri olan Rhodiapolis Antik Kenti, ilk olarak 1892 yılında Avusturya’dan bölgeye gelen arkeologlar tarafından keşfedilmiş. Kentte ulaşılan en erken buluntular, Klasik Çağ’a tarihleniyor. Rhodiapolis’te küçük taşlarla inşa edilmiş ve günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış evler var. Bunların yanı sıra; hamam, agora, ana cadde, tiyatro ve stoa gibi yapılar da gün yüzüne çıkarılmış durumda. Hatta tiyatroda 2011 yılında konser etkinlikleri de düzenlenmeye başlandı.

Rhodiapolis Antik Kenti’nin ilgi çekici özelliklerinden bir diğeri, Anadolu’nun en uzun kitabesine ev sahipliği yapması. Bu kitabe, kentin en ünlü siması olan hayırsever Opramoas’ın anıt mezarında bulunuyor. Kitabede Opraomas’ın kente sağladığı katkılardan, işlediği hayırlardan ve hakkında söylenen övgülerden söz ediliyor.

3. Adrasan

Adrasan

Antalya cennet köşesi ise buna en büyük katkıyı Adrasan kıyıları veriyor diyebiliriz. Doğa desen var, sessizlik desen var, deniz desen var, temiz hava desen var. Hayal ettiğimiz tüm özellikler tek...

Kumluca’nın güzeller güzeli beldesi Adrasan, Çıralı yakınlarında keşfedebileceğiniz en keyifli yerleşim yerlerinden biri. Bir beldeden diğerine araçla 35-40 dakikada ulaşmak mümkün. Bozulmamış doğası, güzeller güzeli kamp alanları, tertemiz denizi, huzurlu atmosferi ve bakir koylarıyla aslında Çıralı’ya çok benziyor. Tıpkı Çıralı gibi, Adrasan’da da lüks oteller, fine dining restoranlar, ünlü gece kulüpleri ya da barlar yok. Safi huzur, doğa, sessizlik ve keyif arayanlar için harika bir keşif destinasyonu olabilir.

4. Adrasan Kalesi

Adrasan Kalesi

Antalya'nın en huzurlu ve büyüleyici beldelerinden biri olan Adrasan, tertemiz plajları, sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle ün salmış durumda. Özellikle, kent hayatının stresinden ve gürültüsünden bunalarak doğaya sığınmak isteyenler için...

Kız Kalesi olarak da adlandırılan Adrasan Kalesi, limanın kuzey tarafına Anadolu Selçuklu Devleti hakimiyeti sırasında inşa edilmiş. Limanın kontrolü ve savunması açısından önemli bir rol üstleniyormuş. Katip Çelebi’nin “Azrasan” olarak adlandırdığı yapı, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde ise bugünkü ismiyle geçiyor. Kalenin birkaç adım ötesinde, Sidarus kentinden kalan antik kalıntılar da yer alıyor.

Günümüzde Adrasan Kalesi’nden geriye, ne yazık ki yalnızca birkaç sur duvarı kalmış durumda. Ancak buna rağmen, zorlu bir parkuru aşarak kaleye çıkanların sayısı hiç de az değil. Bunun sebebi, kalenin bulunduğu noktadan manzaranın müthiş olması. Doğru yolda ilerlemek için tabelaları takip etmeniz yeterli ama yolculuk öncesinde mutlaka rahat ayakkabılar giymenizi ve yanınıza su almanızı tavsiye ederiz. Çünkü zorlu bir orman patikasından uzun süre tırmanmanız gerekiyor.

5. Gelidonya Feneri

Gelidonya Feneri

Türkiye'nin en yüksek deniz fenerlerinden biri olan Gelidonya Feneri, nam-ı diğer Taşlık Burnu Feneri, ziyaretçilerini Akdeniz'in büyüleyici manzaralarıyla buluşturuyor. Antalya’nın Kumluca ilçesinde ve tarihi Likya Yolu güzergahında yer alan fenerin...

Likya Yolu üzerinde bulunan Gelidonya Feneri, diğer ismiyle Taşlık Burnu Feneri, ülkemizin en uzun deniz feneri. 227 metre uzunluğunda. 1934 ile 1936 yılları arasında inşa edilen yapı, ismini Likya dilinde kırlangıç anlamına gelen “Kaledonya” sözcüğünden almış. Sarp ve dik kayalıkların üzerinde, onlarca yıldır denizcilere kılavuzluk ediyor. Geçmişte gaz yağı, bir noktadan sonra da tüple aydınlatılıyormuş. Bugün ise güneş enerjisi kullanılıyor.

Gelidonya Feneri’nin de manzarası harika. Buraya ulaşmak için ister Likya Yolu’nu takip edebilir, ister Karaöz tarafından gelebilirsiniz. Likya Yolu’ndan yürüyecekseniz, önünüzde yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda bir parkur olacağını belirtelim. Karaöz rotası, daha kısa yürüyüşleri tercih edenler için daha ideal bir alternatif. Çünkü hem 8 kilometre uzunluğunda hem de bu mesafenin bir bölümü araçla kat edilebiliyor.

6. Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Olimpos'ta yer alan Olimpos Antik Kenti, Likya bölgesinin en önemli liman kentlerinden biriydi. MÖ 2. yüzyılda kurulan Olimpos, adını Yunan mitolojisindeki tanrıların yaşadığına inanılan Olimpos Dağı'ndan...

Toroslar’ın batı uzantılarından biri olan Olimpos (Tahtalı) Dağı’nın bulunduğu bölge, hem doğa hem de tarih ve arkeoloji tutkunları için heyecan verici bir keşif noktası. Çünkü burada, Antalya’nın güney sahillerindeki en önemli iki antik kentten biri olan Olimpos bulunuyor. Beydağları Milli Parkı’nın sınırları içinde bulunan ören yeri, dağın yaklaşık 10 kilometre kuzeyinde. Haftanın her günü ziyarete açık ve MüzeKart’ınız varsa antik kente ücretsiz giriş yapabiliyorsunuz.

Ne zaman kurulduğu hâlen tam olarak belirlenememiş olan Olimpos Antik Kenti, Likya Birliği’nin üç oy hakkına sahip altı kentinden biriymiş. Birlikte, Likya’nın doğu tarafını temsil ediyormuş. Ören yerinde Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait birbirinden değerli kalıntılar var. Bunların da birçoğu orman içinde bulunuyor. Antik kentin tam ortasından da Ulupınar isimli bir derecik geçiyor. Göz alıcı freskleriyle dikkat çeken Bizans kilisesi başta olmak üzere, burada birçok farklı yapıyı yakından inceleyebiliyorsunuz. Antik kentin bulunduğu bölge, Likya Yolu’nun yaklaşık 7,5 kilometrelik etabını oluşturuyor.

7. Olimpos Plajı

Olimpos Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer alan Olimpos Plajı’nı, Akdeniz kıyılarının en özel köşelerinden biri olarak tanımlamak yanlış olmaz. Hem tarihi mirası hem de doğal güzellikleriyle adeta bir cennet köşesi olan bu...

Ülkemizin en güzel plajlarından biri olan Olimpos Plajı, antik kentin bize sunduğu sürprizlerden bir diğeri. Caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı olması sebebiyle, plajda yalnızca bazı noktalarda şezlong ve şemsiye kullanılması mümkün. Plajın ardında yemyeşil ormanlar ve dağ manzarası yükseliyor. Bir yanınızda da Likya uygarlığının izlerini sürebileceğiniz görkemli bir ören yeri var. Hem tarihi mirasın hem de kaplumbağaların korunabilmesi için, plajın her daim temiz tutulması son derece önemli. Eğer Çıralı tarafından gelecekseniz, plaja girişte herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ancak antik kentten geçecekseniz bilet almanız ya da MüzeKart’ınızla giriş yapmanız gerek.

8. Korsan Koyu

Korsan Koyu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Karaöz Sahili’ne yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta konumlanan Korsan Koyu, turkuaz renkli ve göz alıcı berraklıktaki deniziyle oldukça ünlü. İki tepenin arasında kalan bu küçük ve etkileyici...

Karaöz sahiline 4 kilometre mesafede ve iki tepenin arasında bulunan Korsan Koyu, kendisiyle aynı ismi taşıyan tertemiz bir plaja da ev sahipliği yapıyor. Coğrafi konumu sayesinde rüzgara ve fırtınaya karşı son derece korunaklı bir ortam sunan koy, bu sayede teknelerin de favori duraklarından biri. Keza koyun ismi de asırlar önce korsanların sığınağı olarak kullanılmış olmasından geliyor. Gelidonya Feneri’nin batı yakasındaki Korsan Koyu’na hem karadan hem de denizden ulaşım sağlamak mümkün. Burada herhangi bir yeme içme ya da plaj işletmesi yok, ancak koyda gezerken Melanippe Antik Kenti’ne ait kalıntılara rastlayabiliyorsunuz.

9. Porto Ceneviz Koyu

Porto Ceneviz Koyu

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan ve Olimpos beldeleri arasında kalan Porto Ceneviz Koyu, doğanın mucizevi güzelliklerinden bir tanesi. Akdeniz’in tertemiz ve berrak sularına komşu olan koy, günümüzde hâlen bakir doğasını...

Kısaca Ceneviz Koyu olarak da adlandırılan Porto Ceneviz Koyu, Adrasan ile Olimpos’un tam arasında. I. Derece Doğal Sit Alanı tescil edilerek koruma altına alındığı için, koyda yapılaşma yasak. Bu sayede, buradaki eşsiz doğal güzellikler de günümüze kadar güvende kalarak ulaşabilmiş. Yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlanabilen koy, bölgede faaliyet gösteren tekne turlarının favori duraklarından biri. Gerek su altı zenginlikleri ve kristal berraklığındaki denizi, gerekse yemyeşil atmosferiyle ziyaretçilerini büyülemeyi başarıyor. Koyun ismi de üzerinde bulunan Ceneviz kalesi kalıntılarından geliyor. Eğer Çıralı, Adrasan ve Olimpos civarında tekne turuna çıkmayı düşünüyorsanız, Porto Ceneviz Koyu’nun güzelliklerini de mutlaka keşfetmenizi tavsiye ederiz.

10. Phaselis Koyu

Phaselis Koyu

Antalya’nın merkezine yaklaşık 58 kilometre mesafede bulunan Phaselis Koyu, Kemer ilçesi sınırları içinde ve ilçe merkezinden 12 kilometre uzaklıkta. Phaselis Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapan koy, eşsiz doğal güzellikleri...

Kemer ilçesi sınırları içinde kalan Phaselis Koyu, bu bölgede ziyaret edebileceğiniz bir diğer doğa harikası. Tıpkı Olimpos gibi, ziyaretçilerine doğa ve tarihi bir arada sunuyor. Koyun tarihi mirasından az sonra detaylı olarak söz edeceğiz ama ilk olarak doğal güzelliklerini kısaca anlatalım. Toplamda üç farklı plaja ev sahipliği yapan koy, her daim tertemiz ve çok huzurlu. Su burada o kadar berrak ki, deniz gözlüğü kullanmasanız bile su altı zenginliklerini görebiliyor, yüzen balıkları takip edebiliyorsunuz. Koyun çevresinde de eşsiz bir doğa hakim, ki zaten burada piknik ya da kamp aktiviteleri de yapılabiliyor. Batı taraftaki plajlar kumluk, doğu taraftakiler ise küçük çakıl taşlarıyla bezeli. Koya girerken MüzeKart’ınızı göstermeli ya da bilet satın almalısınız. Bunun sebebi de, Phaselis Koyu’nda kendiyle aynı ismi taşıyan bir ören yerinin bulunması.

11. Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti, Akdeniz’e uzanan küçük bir yarımadanın üzerine, M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuş bir antik liman kenti. Rodoslu kolonistlerin kurduğu tarihi kent, bugüne dek birçok efsaneye konu olmuş. En yaygın...

Rodoslu kolonistlerin M.Ö. 7. yüzyılda kurduğu bir liman kenti olan Phaselis, birden fazla limanı bulunması ve avantajlı konumu sayesinde çağlar boyunca hep büyük önem taşımış. Antik dönemde Likya ve Pamfilya’nın arasında kalması da önemli sebeplerden biri. Pers, Kayra, Lymra, Makedon, Bizans ve Roma gibi nice medeniyetleri ağırlamış. Ören yerinde bugün görebileceğiniz kalıntılardan, Phaselis’in zamanında ne kadar önemli ve gelişmiş bir kent olduğunu anlayabiliyoruz. Akdeniz coğrafyasındaki en etkileyici antik kentlerden biri olarak, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Phaselis Antik Kenti, ilk yükselişini Büyük İskender’in bölgeye gelmesiyle yapmış olsa da, esas parlak dönemine Roma Dönemi’yle girmiş. Ören yerinde İmparator Hadrian’ın onuruna inşa edilmiş olan kemerin, tiyatronun, agoranın, sur duvarlarının, hamamın ve daha birçok yapının kalıntıların görebiliyorsunuz. Hatta agoranın içinde Bizans döneminden kalan bir bazilika da var. Hem doğal güzelliklerle iç içe vakit geçirmek hem de zamanda keyifli bir yolculuk yapmak için, Phaselis Antik Kenti’ni gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz.

12. Tekirova Plajı

Tekirova Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova, Toros Dağları’nın eteklerinde yayılmış, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bir tatil beldesi. Kent merkezine yaklaşık 59 kilometre uzaklıkta. Kemer’in merkezinden ise Tekirova’ya 20 kilometre yol kat...

Buralara kadar gitmişken güzeller güzeli bir plajda daha yüzmek isterseniz, rotanızı Toros Dağları’nın eteklerindeki Tekirova’ya da çevirebilir ve beldenin en ünlü plajını ziyaret edebilirsiniz. İlçe merkezinden yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Tekirova Plajı, mavi bayrak ödüllü ve yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda. Küçük çakıl taşlarının kapladığı plajın bir bölümü özel işletmelere ait, bir bölümü ise halk plajı olarak düzenlenmiş. Burada yüzmenin ve güneşlenmenin yanı sıra; dalış, parasailing, jet-ski ve su kayağı gibi aktiviteler de yapabiliyorsunuz.

Sıra İçerik Kullanıcı Puanı
1 Çıralı Yanartaş 9,0
2 Rhodiapolis Antik Kenti 8,0
3 Adrasan 9,1
4 Adrasan Kalesi 8,5
5 Gelidonya Feneri 8,5
6 Olimpos Antik Kenti 9,5
7 Olimpos Plajı 9,5
8 Korsan Koyu 9,5
9 Porto Ceneviz Koyu 9,0
10 Phaselis Koyu 9,5
Ege Ertan Yazar
28.10.2024
İlgili İçerikler

Spil Dağı’nın eteklerine yayılmış olan Manisa, hem tarih hem de doğa tutkunları için ilgi çekici bir keşif durağı. Osmanlı döneminde...

Ülkemizin en turistik kentlerinden biri olan Balıkesir, Ege ile Marmara’nın kesiştiği bölgede yer alması sayesinde doğanın cömert mirasından fazlasıyla nasibini...

Ülkemizin termal turizm başkentlerinden biri olan Afyonkarahisar, hem sağlık ve huzur hem de tarih  ve doğa dolu bir kaçamak arayanlar...

Masal diyarını andıran travertenleri, meşhur kaplıcaları ve tarih kokan antik kentleriyle Denizli, yeni yerler keşfetmeyi sevenler için adeta bir hazine...

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en özel şehirlerinden bir tanesi olan Elazığ’ın eski çağlardaki adı Harput’tur. Yukarı Fırat havzasının doğal güzelliklerini bünyesinde...

Bir yanına görkemli Toros Dağları’nı, bir yanına da Seyhan Nehri’ni almış olan Adana, ülkemizin turistik açıdan en etkileyici kentlerinden biri....

Eski ismi olan Bozok olan Yozgat, Türkiye’nin küçük şehirlerinden bir tanesidir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihçesi de son derece köklüdür....

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Erzincan, saklı güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen ve ziyaret edilmeyi hak eden...

Ege Bölgesi’nin en sevilen tatil merkezlerinden biri olan Kuşadası, özellikle Aydın ve İzmir’de yaşayanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Aydın’ın...

Kastamonu, Batı Karadeniz’in incisi. Doğası büyük oranda korunabilmiş ve hem yeşil hem de mavi sevenler için harika manzaralar sunan Kastamonu’da...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos, ülkemizde bol bol kafa dinleyebileceğiniz ve tertemiz havayı içinize çekerek tatil yapabileceğiniz en cazip...

Trakya Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi gören noktalarından biri olan Edirne, hem tarihi değerleri hem de doğal güzellikleri açısından...

Roma İmparatoru Jül Sezar’ın “Geldim, gördüm, yendim” anlamına gelen meşhur “Veni, vidi, vici” sözünü sarfettiği, özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden...

Çorum, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle herkes tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir şehir. Anadolu'nun kalbinde yer alan bu kent, yakın geçmişte...

Batı Karadeniz Bölgesi’nin büyüleyici coğrafyasının içinde; hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yalnızca birkaç saat uzaklıkta hem de deniz kıyısında bulunan...

Batı Karadeniz’in en ilgi çekici kentlerinden biri olan Zonguldak, aynı zamanda ülkemizin taş kömürü madenleri alanında en zengin şehri olma...

Her ne kadar İstanbul’un tarihi mirası ve iş hayatı büyük oranda Avrupa yakası sınırları içinde olsa da, Anadolu yakasının da...

Bolu, doğa tutkunları için gerçek bir yeryüzü cenneti. Başta Abant Gölü Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı olmak üzere, il...

Keşfetmekle bitiremeyeceğiniz kadar çok sayıda tarihi değeri ve doğal güzelliği bir arada görmek için ziyaret edebileceğiniz en ideal şehirlerimizden biri...

Birbirinden etkileyici doğa harikalarını yakından görmek ve bunu yaparken kalabalıklardan uzak kalmak istiyorsanız, Isparta ülkemizde ziyaret edebileceğiniz en ideal kentlerden...

Kars, turistik anlamda henüz hâlen hak ettiği ilgiyi görmeyen ve içinde birbirinden etkileyici nice zenginlik barındıran bir şehir. Öyle ki,...

Lüks oteller cenneti Belek’e hoş geldiniz! Antalya’nın birçok farklı beldesinde birbirinden lüks ve seçkin otelle karşılaşmak mümkün ama özellikle Belek’te...

Bir zamanlar Muğla’nın bir ezelden beri turistik olan, bir de pek kimsenin bilmediği ve sakin sahil kasabası atmosferini koruyan yerleri...

İzmir’in kent merkezine yaklaşık 40-50 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Seferihisar, hem binlerce yıl öncesine dayanan tarihi dokusu hem de bozulmamış...

Ege Bölgesi’nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Didim; masmavi denizi, altın rengi kumsalları ve tarihi zenginlikleriyle dolu dolu geçecek bir...

Antik çağların izini sürebileceğiniz, Akdeniz’in eşsiz sahillerinin tadını çıkarabileceğiniz, adeta bir keşif cenneti: Side. Özellikle son yıllarda adını genellikle lüks...

Denizli’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Pamukkale, ülkemizin en önemli termal turizm merkezlerinden biri. Yerleşim tarihi antik çağlarda başlamış...

Antalya’nın Kemer ilçesi, Toros Dağları’nın ihtişamlı ormanları ile Akdeniz’in masmavi sularını buluşturan bir tatil cenneti. Renkli gece hayatı, farklı beklentilere...

Çanakkale’ye bağlı Gökçeada, ülkemizin yüzölçümü bakımından en büyük adası. Ege Denizi’nin masmavi sularında, binbir farklı doğal güzelliğe ve son derece...

Antalya’nın kent merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Demre, aynı zamanda kentin doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla en ön...

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, ülkemizin en güzel dağ köylerinden biri. Tarihi dokusu ve estetiğiyle adeta tabloyu andıran sokakları, Rum...

İstanbul sınırlarından çıkmadan mavi bayraklı plajlara, bakir koylara, yemyeşil ormanlara ve doğayla iç içe konaklama işletmelerine ulaşmak istiyorsanız, doğru adres,...

İstanbul’un Adalar ilçesinin, yani Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, metropol hayatının kalabalık ve stresli atmosferinden uzaklaşmak isteyenler için harika...

Gönül rahatlığıyla “bir sanat şehri” olarak nitelendirebileceğimiz İstanbul, asırlardır yaratıcı ruhların buluşma noktası. Tarihi yapıları kadar sanat galerileriyle de dikkat...

İstanbul, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de herkesi büyüleyen bir şehir. Bu sayede, şehir hayatının...

Yaz tatili dendiğinde herkesin aklına gelen ilk üç yerden biridir, Çeşme. Geçmişte İzmirlilerin sıcaklar bastırdığında yazlıklarına kaçtığı sevimli bir sahil...

Doğa, tarih, gastronomi, kültür, gece hayatı, spor… Alanya’da hakikaten ne ararsanız var. Antalya’nın güzeller güzeli ilçesi, her türden tatil ve...

Tatiliniz boyunca cam berraklığında, tertemiz ve turkuaz renkli bir denizde yüzmenin keyfini çıkarmak istiyorsanız ülkemizde rotanızı çevirebileceğiniz en ideal destinasyonların...

Muğla’nın en gözde tatil yerleri dendiğinde birçoğumuzun aklına ilk olarak Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça gibi destinasyonlar gelir. İlginçtir ki,...

Kuzey Ege’nin incisi Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan tarihi bir yerleşim yeri. Hem zengin tarihi mirası hem de eşsiz doğal...

Balıkesir’de kamp ve tatil yapmak için rotanızı çevirebileceğiniz en keyifli destinasyonlardan biri olan Erdek, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle...

İstanbul’un her iki yakasında, kalabalık ve hızlı temposundan kaçmak isteyenlerin rahat bir nefes almasına olanak tanıyan, birbirinden büyüleyici yeşil alanlar...

İstanbul’da yaşayan ya da bir süreliğine vakit geçiren herkesin bol miktarda gürültüye, kalabalığa ve strese maruz kaldığı bir gerçek. Gündelik...

İstanbul’un her köşesinde ayrı güzellikler saklı ama Avrupa yakasının kentin kalbi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin merkezi olduğunu söylemek pek de...

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı, tarih boyunca medeniyetlerin ilgi odağı olmuş, hem doğal hem de tarihi güzelliklerle çevrelenmiş...

Kulağımızda Sertab Erener ve “Kumsalda” şarkısı, hayalimizde o eşsiz sahillerde uzanmak…  Belki kendi ülkemizde belki dünyanın herhangi bir yerinde o...

Kamp tutkunları buraya! Kışın kasvetli havası dağılmaya ve bahar kendini göstermeye başladığına göre çadırları ve ekipmanları dolaptan çıkarmanın vakti geliyor...

Üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimi hakkını vererek yaşayan ve iki kıtayı birbirine bağlayan bir ülkenin tatil cenneti olmaması mümkün...

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

Bir sonraki tatilinizde klasik otel konseptinin dışına çıkmak ve unutulmaz bir doğa kaçamağı yapmak mı istiyorsunuz? O halde sizi doğruca,...

Ülkemizin turizm cenneti olan Antalya; doğal ve tarihi güzellikleri, iklimi, plajları ve her biri birbirinden keyifli tatil rotaları ile tek...

İstanbul’da yaşamanın avantajları olduğu kadar, dezavantajları da var. Şehrin kalabalığı, gürültüsü ve keşmekeşi bazen gerçekten çok bunaltıcı noktalara gelebiliyor. Hele...

Çeşme’nin artık Türkiye’nin en gözde tatil beldesi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılan yatırımlara ve sürekli yenilenen mekanlara bakılırsa bu popülarite kısa...

Çok uzun süredir sevdiklerimize sarılabileceğimiz yılbaşı günlerinin gelmesini bekliyoruz. Tekrar ailemizle ve arkadaşlarımız ile birlikte upuzun ve keyifli masalarda oturmayı...

Mimariye meyliniz olmasa bile, bu yükselen yapıları sevebilirsiniz. En etkileyici modern harikalardan bazıları da bulutları delip geçen ve sonsuza kadar...

Türkiye gibi muhteşem bir ülkenin maalesef halen gezemediğim 3-5 şehri kaldı. Hangilerini gezemediğimi yazarsam pozitif ayrımcılık olur diye çekindiğimden, şehirleri...

Konu yaz turizmi olduğunda akla ilk gelen şehrimiz olan Antalya, balayı çiftlerinin de favori destinasyonlarından biri. Çünkü Antalya’da nisan ayında...

Antalya ülkemizde tatil denince ilk akla gelen şehirlerimizden. Üstelik sadece ülkemizde de değil... Antalya'nın dünya çapında turizm sektöründe haklı bir...

Bodrum, Türkiye'de özellikle yerli gezginler, seyahat severler için açık ara akla ilk gelen yerlerden birisi. "Halikarnas Balıkçısı" mahlası ile tanıdığımız...

Konya, Türkiye’de ve dünyada inanç turizminde en önemli destinasyonlardan biri ancak her şey bununla bitmiyor. Konya gezilecek yerler denilince aslında...

Cıvıl cıvıl atmosferi, üniversite gençliği, yemyeşil alanları ve Avrupai görünümü sayesinde Eskişehir; ülkemizin en popüler kentlerinden biri haline gelmiş durumda....

Ülkemizin her bir köşesinin birbirinden güzel bir tabiata sahip olduğunu biliyoruz ama yine de Türkiye'nin en turistik yerlerinden bir tanesi...

Sanıyorum herkesin bir emeklilik hayali vardır. Stresli ve yoğun geçen çalışma hayatından sonra sakin ve huzurlu bir hayat sürdürmek her...

Urhai, Orhay, Erech, Arach, Edesse, Kaliruha, Ruha… Süryaniler, Helenler, Araplar ve nihayetinde Türklerin hüküm sürdüğü toprakların her toplulukla birlikte aldığı...

Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin belki de en bakir kalabilmiş kentlerinden biri. Hâlen neredeyse hiç el değmemiş doğal güzelikleri, görkemli ormanları, ünlü...

Doğu Karadeniz’in masal kenti Rize, dünyaca ünlü doğal güzelliklere ev sahipliği yapan büyüleyici bir şehir. Karadeniz’in bol yağışlı ve hırçın...

Ülkemizin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ilgi gören tatil merkezlerinden biri olan Marmaris, her yıl ortalama...

Fethiye’nin en popüler tatil beldeleri arasında yer alan Göcek, aynı zamanda ülkemizin yat turizmi açısından en önemli duraklarından biri. Dalaman...

Görkemli ormanlar, tarihi yürüyüş yolları, asırlara meydan okuyan kalıntılar, bakir koylar, yarı tropik bir bitki örtüsü, endemik türler, tertemiz plajlar…...

Türkiye’nin en kuzeyinde, Batı Karadeniz’in de en doğusunda bulunan Sinop; asırlar boyunca önemli bir liman kenti olduğu için bugüne dek...

Batı Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ün salmış kenti Bartın, özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor....

Upuzun sahilleri, tarihi mirasları ve yeryüzü cennetini andıran doğal güzellikleriyle Giresun; Doğu Karadeniz’in en büyüleyici kentlerinden biri. Özellikle doğa tutkunlarının...

Yaz turizmi açısından bir cazibe merkezine dönüşen yerleşim yerlerinin hem avantajları hem de dezavantajları var. Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme...

Kendine has bir ruhu olan tatil merkezlerinde vakit geçirmek, gerçekten ayrı bir keyif. Çünkü turizm potansiyeli yüksek olan ve her...

Ülkemiz, insanlık tarihi boyunca sayısız farklı medeniyete ev sahipliği yapan oldukça özel bir coğrafyada yer alıyor. Bu sayede, neredeyse her...

Muğla’nın yaz tatilleri ve doğa kaçamakları için en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Köyceğiz ilçesi hem doğal güzellikleri hem...

Karadeniz’in dillere destan doğal güzelliklerini ve zengin tarihi mirasını keşfetmek isteyenler için, Ordu dört dörtlük bir destinasyon seçeneği oluşturuyor. Hem...

Benzer İçerikler

Coğrafi konumu ve ev sahipliği yaptığı değerler bakımından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri olarak görülen İstanbul;...

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Ege Bölgesi’nin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi güzellikleri açısından ne kadar büyüleyici bir atmosfere sahip olduğu konusunda hemfikir olmayan yoktur....

Günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde, hem şehir içerisinde hem de şehirlerarası ulaşımı sağlayan metro sistemleri 1800’lü yıllarından başından beri...