nerdeneredenerdenerede
Türkiye Gezilecek Yerler

Türkiye Gezilecek Yerler

Türkiye Gezilecek Yerler

Uşak’ın kent merkezinde yer alan Uşak Arkeoloji Müzesi, tarih ve arkeoloji meraklıları için keyifli bir...

Uşak Halı Kilim Müzesi, Türkiye’nin ilk halı ve kilim müzesi olma unvanına sahip. Kent merkezinde...

Uşak’ın Merkez ilçesi sınırları içinde yer alan Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi, kentin en önemli...

Kent merkezinde yer alan Uşak Kent Tarihi Müzesi, Uşak’ın kültürel, tarihi ve sosyal geçmişi hakkında...

Kente Germiyanoğulları döneminden miras kalan Uşak Ulu Camii, Uşak'ın en önemli tarihi yapılarından biri. 1400’lü...

Uşak’ın Merkez ilçesine bağlı Küme Mahallesi’nde yer alan Burma Camii, kentin hem tarihi hem de...

Uşak’ın Merkez ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde yer alan Çakaloz Camii, kente Osmanlı döneminden miras kalmış...

Uşak’ın Merkez ilçesi sınırları içinde ve İzmir il sınırına da yakın bir noktada yer alan...

Uşak kent merkezine yaklaşık 16 kilometre mesafede bulunan Göğem Göleti, kentin ev sahipliği yaptığı en...

Uşak’ın Ulubey ilçesi sınırlarında yer alan Blaundus Antik Kenti, tarihin derinliklerine ışık tutan önemli bir...

Uşak’ın Karahallı ilçesinde ve Banaz Çayı üzerinde yer alan Clandras Köprüsü, yaklaşık 2 bin 500...

Eymir Gölü

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi sınırlarında ve ilçenin kuzey tarafında yer alan Eymir Gölü, uzun yıllardan beri...

Göksu Parkı

Ankara’nın Etimesgut ilçesi sınırları içindeki Eryaman Mahallesi’nde yer alan Göksu Parkı, Susuz Göleti’nin üzerine kurulmuş....

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabasında yer alan Sardes Antik Kenti, tarih sayfalarından Lidya Krallığı’nın...

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yer alan Philadelphia kenti, zengin tarihiyle dikkat çeken bir antik yerleşimmiş. M.Ö....

Manisa’nın Akhisar ilçesi sınırları içinde yer alan Akhisar Müzesi, hem arkeolojik hem de etnografik eserleri...

Daha Fazla Göster

Türkiye'deki Gezilecek Yerler

Seyahat tutkunları için dünyanın en büyüleyici destinasyonlarından biri olan Türkiye, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Anadolu topraklarında binlerce yıldır var olan uygarlıkların izlerini taşıyan antik kentler, görkemli camiler, ihtişamlı saraylar ve kendine özgü mimarisi ile Türkiye, ziyaretçilerine zamanda yolculuk yapma fırsatı sunuyor. 

İster Ege'nin masmavi kıyılarında, Akdeniz'in sıcacık sularında yüzmek ve güneşlenmek isteyin, ister Karadeniz'in yemyeşil doğasında doğa yürüyüşleri yapmak, ister Anadolu'nun bağrında yükselen dağlara tırmanmak isteyin, Türkiye'nin her köşesi size unutulmaz deneyimler yaşatmaya hazır. Tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuş kervansaraylar, hanlar, hamamlar ve çarşılar, Anadolu'nun kadim ticaret geçmişine tanıklık ederken, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan pek çok eşsiz destinasyon, insanlık tarihine ışık tutuyor.

Ülkenin dört bir yanına yayılmış milli parklar, tabiat parkları ve yaban hayatı koruma alanları, ekoturizm meraklıları için cennet gibi. Türkiye, zengin biyolojik çeşitliliği, farklı iklim kuşaklarına ev sahipliği yapan coğrafyası ve yüzlerce endemik bitki ve hayvan türüyle doğa tutkunlarını kendine hayran bırakıyor. Dağcılık, kampçılık, trekking, yamaç paraşütü, rafting gibi pek çok doğa sporu için de ideal şartlar sunan Türkiye, adrenalin severlerin ve maceraperestlerin de gözdesi.

Türkiye'nin Gezilecek En İyi Yerleri

Dünya üzerindeki en büyüleyici ülkelerden biri olan Türkiye, binlerce yıllık tarihi, muhteşem doğal güzellikleri, zengin kültürel mirası ve sıcakkanlı insanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi vadediyor. Anadolu'nun kadim topraklarında yükselmiş sayısız uygarlığın izlerini taşıyan bu eşsiz ülke, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan onlarca destinasyona ev sahipliği yapıyor. Antik kentler, görkemli camiler, ihtişamlı saraylar ve kendine has mimarisiyle Türkiye, tarih ve kültür tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir ülke.

Ege ve Akdeniz kıyılarının nefes kesen güzelliği, Kapadokya'nın büyülü peribacaları, Pamukkale'nin olağanüstü travertenleri, Karadeniz'in yemyeşil doğası, Doğu Anadolu'nun heybetli dağları ve Güneydoğu Anadolu'nun mistik atmosferi, Türkiye'yi doğa harikalarıyla dolu bir cennete dönüştürüyor. Milli parklar, tabiat parkları ve yaban hayatı koruma alanları, ekoturizm ve doğa sporları meraklıları için muhteşem fırsatlar sunuyor. Dağcılık, trekking, yamaç paraşütü, rafting, dalış ve daha pek çok aktivite için ideal şartlara sahip olan Türkiye, macera severlerin de gözdesi konumunda.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İslam sanat eserlerinin toplandığı ilk Türk müzesi olma ünvanına sahip. Hafta içi ve hafta sonu her gün ziyarete açık olan müze 09:00–18:30 saatleri arasında kapılarını misafirlerine açıyor.

Anadolu Hisarı İstanbul Boğazı’nın müthiş manzarasına en iyi şekilde hakim olan noktalardan biri olan Anadolu Hisarı, Yıldırım Bayezid’in emriyle 1391-1399 yılları arasında inşa ettirilmiş. Bu yapının inşası için Boğaz’ın en dar noktasının seçilmesi, elbette tesadüf değilmiş.

Mısır Çarşısı Yaklaşık üç buçuk asırdır tüm görkemini ve işlevini koruyarak varlığını sürdüren Mısır Çarşısı, Eminönü’ndeki Çiçek Pazarı ve Yeni Camii’nin yanında konumlanıyor. Bu çarşı yüzölçümü bakımından Kapalıçarşı’dan küçük. Ancak yine de İstanbul’un en eski ve ünlü kapalı çarşılarından biri olma unvanını koruyor.

Bedesten Çarşısı Konya’nın merkezinde bulunan Bedesten Çarşısı, Mevlana Müzesi’ne 10 dakika yürüme mesafesindedir. Geçmişi Roma dönemine kadar giden Bedesten Çarşısı, şehir yönetimi el değiştirse de her daim ticaretin kalbinin attığı yer olmuş. Neredeyse 2000 yıldır ayakta olan çarşı elbette ki zaman içinde onarımdan geçirilmiş.

Çavuşin Köyü Nevşehir’in Avanos ilçesinde bulunan Çavuşin Köyü, Kapadokya gezilerinin olmazsa olmaz lokasyonlarından bir tanesi. Göz alıcı vadiler, çok zengin bir geçmişe sahip olan kiliseler ve kadim ören yerlerini içerisinde barındıran Çavuşin Köyü’nü her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor.

Temenni Tepesi Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan Temenni Tepesi, Kapadokya’nın en büyüleyici manzaralarından bir tanesini seyredebileceğiniz bir seyir tepesi. Temenni Tepesi’nin bu isme sahip olmasının sebebi zirvesinde bir türbe bulunuyor olması. Türbeye çıkıp dilek dilendiği ve çaput bağlandığı için bu tepenin adı Temenni Tepesi olarak kalmış.

Kuzguncuk İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan bir semt olan Kuzguncuk, hem doğal güzellikleri hem de tarihi atmosferiyle diğer tüm semtlerden ayrılan bambaşka bir ruha sahip. Uzun yıllar boyu farklı inançlara ve kültürlere mensup insanları kucaklamış olan bu semt, insanı anında sakinleştirebilen ve huzur veren bir atmosferi içinde barındırıyor.

Vanadokya (Van Peri Bacaları) Vanadokya (Van Peri Bacaları), Van’ın Başkale ilçesi sınırları içinde yer alır. Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’na 135 kilometre kadar uzaklıkta bulunan Vanadokya’nın Başkale ilçe merkezine mesafesi ise yaklaşık 35 kilometredir. Van Peri Bacaları, volkanik bir dağ olan Yiğit Dağı’ndan gelen kayaçların zaman içinde rüzgâr ve suyun etkisiyle aşınması sonucu oluşmuş.

Ferruh Şad Bey Türbesi Tunceli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Ferruh Şad Bey Türbesi, Çemişgezek ilçesi Ulukale Köyü’nde bulunmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında, Kanuni Sultan Süleyman döneminde Akşehir sancağı padişah adına Ferruh Şad Bey tarafından yönetilmiştir.

Van Gölü 3.717 km2’lik toplam alanı ile dünyanın en büyük sodalı gölü, Türkiye’nin ise en büyük gölü olma unvanını taşıyan Van Gölü, Van ve Bitlis illeri sınırları içerisinde yer alıyor. Van Gölü’nün en uzun kıyı şeridi Bitlis’in Tatvan ilçesinden geçiyor.  Van Gölü, aynı zamanda dünyanın en derin 15.

Akdamar Adası Akdamar Adası, Van’ın Gevaş ilçesi sınırları içinde bulunan Van Gölü üzerinde yer alır. Aynı zamanda Ahtamar ve Ağtamar olarak da anılan ada, üzerinde bulunan Ermeni kilisesiyle bilinmektedir. Akdamar Adası, Van Gölü üzerindeki en büyük ikinci ada olup yüzölçümü yaklaşık 164 bin metrekaredir.

Fenerbahçe Parkı Hem İstanbul sakinlerinin hem de kenti gezmeye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri olan Fenerbahçe Parkı, Kadıköy ilçesinin sınırları içinde bulunan yemyeşil bir alan. Kalamış Marina’nın da yanında yer alan bu park, ismini üzerinde bulunduğu Fenerbahçe Adası’ndan alıyor.

Şirince Şirince’nin orijinal ismi olan Kırkınca’nın mitolojik bir çağda dağlara çıkan kırk kişiye atıfla verildiği rivayet edilir. Rum dilinde Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi anlamlar kazanan bu ad, Cumhuriyet'in ilk yıllarında İzmir valisi Kazım Dirik tarafından Şirince olarak değiştirilmiştir.

Akyaka Bazı yerler insanın ömrüne ömür ekler, Akyaka da bunlardan bir tanesi. Türkiye'nin doğal güzelliklerini her anlamda yansıtmayı başaran bu sevimli kasaba Muğla’nın Ula ilçesinde yer alıyor. Her ne kadar oldukça küçük bir yer olsa da özellikle yaz aylarında turistler tarafından çok yoğun bir ilgi görüyor.

Datça Datça aslında bir sahil kasabası değil, sakin ve huzurlu bir ilçe. Fakat hem boyutları hem de doğal güzellikleri ile sakin bir sahil kasabasında aradığınız her özelliği sizlere sunuyor. Muğla’da bulunan Datça, hem Ege’den hem de Akdeniz’den aldığı güzellikler ile göz dolduruyor.

Marmaris Toplamda 13 ilçesi bulunan Muğla’nın ülkemizin en önemli tatil merkezlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle bu ilçelerden dördü; yani Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Datça uzun yıllardır her yaz sezonunda milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Fethiye Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Fethiye, aynı zamanda ülkemizin en gözde tatil destinasyonları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bodrum’la birlikte Muğla’nın turizm faaliyetlerinin bel kemiğini oluşturan ilçenin tarihçesi antik çağlara kadar uzanıyor.

Bodrum Türkiye’nin güneybatısında yer alan ve Muğla’nın ilçelerinden biri olan Bodrum, Ege Denizi’nin kıyılarındaki en büyüleyici yerleşim yerlerinden biri. Türkiye'nin açık ara en gözde tatil merkezlerinden de biri olan ilçe, hem köklü tarihçesi hem de dillere destan doğal güzellikleriyle her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi başarıyor.

Bodrum Cennet Koyu Göltürkbükü’nde yer alan Bodrum Cennet Koyu, tartışmasız bir şekilde Bodrum’un en güzel doğasına sahip. Maldivlere taş çıkaracak turkuaz rengi suyu, göz kamaştırıcı bitki örtüsü ve sessizliği sayesinde inzivaya çekilmek ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen tatilcilerin ilk tercihi oluyor.

Dario Moreno Sokağı Ülkemizde yetişmiş en güçlü seslerden biri olan Dario Moreno, 3 Nisan 1921 tarihinde Aydın’da dünyaya gelmiş Yahudi asıllı bir sanatçı. Babasını çok erken yaşta kaybettikten sonra annesiyle birlikte İzmir’e taşındıktan sonra bu kente aşık olmuş. Yıllar ilerledikçe ve onun yetenekleri kitleler tarafından keşfedildikçe İzmir’de herkesin tanıdığı bir sanatçı haline gelmiş.

Konak Meydanı İzmir’in en büyük ve kalabalık ilçelerinden biri olan Konak’ın tam göbeğinde yer alan Konak Meydanı, resmi ismiyle Atatürk Meydanı, hem yerli ve yabancı turistlerin hem de kent sakinlerinin sık sık ziyaret ettiği bir adres. Konak Vapur İskelesi’ne yürüyerek birkaç dakikalık mesafede bulunan bu büyük meydan, aynı zamanda Konak Metro İstasyonu’nun da oldukça yakınında.

Veranda Alaçatı Yeni nesil meyhane olan Veranda Alaçatı, İzmir’in en gözde tatil destinasyonlarından bir tanesi olan Çeşme’nin Alaçatı mahallesinde bulunan ve yaz günlerinin doyasıya tadını çıkarabileceğiniz bir mekan. Çark Plajı Liman mevkiinde yer alan mekan, kumların üzerindeki samimi konsepti ile müşterilerini ağırlıyor.

İtalyan Koyu Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye beldesinde bulunan İtalyan Koyu, hem doğal güzellikleriyle hem de ev sahipliği yaptığı tarihi değerlerle ün salmış bir yer. Keşan’ın merkezinden Saros Körfezi yönüne doğru giderken, Erikli’yi geçtikten sonra karşınıza çıkan bir ara yolu takip ederek ulaşım sağlanabiliyor.

Yıldız Parkı Beşiktaş’ta Boğaz’ı gören bir yamaca konuşlanmış olan Yıldız Parkı (ya da Korusu), bazı kaynaklara göre adını II. Mahmut döneminde o alanda yapılan köşkten almıştır. Aynı zamanda Yıldız Sarayı’na ev sahipliği yapan park ve çevresine farklı dönemlerde çeşme, kasır, camii, kütüphane gibi eklemeler yapılmıştır.

Salda Gölü Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Burdur ilinin Yeşilova ilçesi sınırları içinde yer alan Salda Gölü, birkaç yıldır ülkemizin popüler turizm rotalarından biri olmuş durumda. Peki Salda Gölü’nü insanlara çekici kılan detaylar ne. Salda Gölü bol magnezyum içeren, magnezyum karbonatlı yapısı nedeniyle adeta Mars’a ya da Maldivler’deki  beyaz sahillere benzetiliyor.

Saklıkent Kanyonu Türkiye'nin en gözde tatil cennetlerinden biri olan Muğla’da gizli bir doğa harikasının bulunduğunu biliyor muydunuz. Muğla’nın Seydikemer ilçesinin Antalya ile olan sınırında konumlanan Saklıkent Kanyonu, doğa tutkunlarına tek kelimeyle müthiş bir atmosfer sunuyor.

Uzungöl Doğal güzelliği ile turistlerin en çok ilgisini çeken destinasyonlardan bir tanesi olan Uzungöl, Trabzon’a yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Çaykara beldesi sınırları içindedir. Türkiye'nin Amazonu denilebilecek kadar yemyeşil yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları’nın birleşim noktasında bulunmaktadır.

Orhaniye Muğla’nın Marmaris ilçesi ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri. Çünkü her bir köşesinde ve beldesinde, keşfedilmeyi bekleyen birbirinden etkileyici doğal güzellikleri barındırıyor. Orhaniye de Marmaris’in Hisarönü Körfezi’nde bulunan ve Hisarönü’ne komşu olan bir beldesi.

Selimiye Antik dönemdeki ismi Hydas olan Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesi sınırları içinde kalan küçük bir balıkçı kasabası. Ancak böyle dediğimize bakmayın, Selimiye turizm potansiyelini her geçen gün artırarak Marmaris’in en çok ilgi gören turizm merkezlerinden biri haline gelme yolunda ilerliyor.

Şövalye Adası Fethiye’nin doğal güzelliklerinden biri olan Şövalye Adası, aynı zamanda ilçe sınırlarında üzerinde yerleşim bulunan tek ada olma unvanına da sahip. Adanın isminin 15. yüzyılda, yani henüz Osmanlı Devleti bu bölgeyi fethetmeden önce buraya hakim olan Rodos Şövalyeleri’nden aldığı biliniyor.

Deveboynu Feneri (Knidos Feneri) Muğla’nın Datça ilçesi özellikle doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir yerleşim yeri ve tatil merkezi. Fakat burada geçirdiğiniz vakit esnasında mutlaka görmeniz gereken tarihi kentler ve yapılar da var. Datça’nın tarihçesi dendiğinde zaten akla ilk olarak Knidos Antik Kenti geliyor.

Mesudiye (Datça) Herkesin dört dörtlük bir yaz tatili deneyiminden beklentileri farklı. Bazılarımız bu tatil esnasında denize girmek için lüks beach club’ları ve ziyaretçilerine envai çeşit olanak sunan plaj işletmelerini tercih ederken, bazıları da rotasını bakir koylara ve el değmemiş sahil şeritlerine çevirmeyi yeğliyor.

Yuvarlakçay Yaz turizminde dünyaca ünlü bir kent haline gelmiş olan Muğla’nın her bir ilçesinde ve semtinde farklı doğal ve tarihi güzelliklerle karşılaşmak mümkün. Köyceğiz ilçesi de bu iki başlıkta birbirinden ilgi çekici keşif noktalarına ev sahipliği yapıyor.

İztuzu Plajı Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde bulunan İztuzu Plajı, Muğla'nın en ilginç ve etkileyici doğa harikalarından biri. Toplam uzunluğu 5,4 kilometreye uzanan plaj, defalarca farklı yayın organları tarafından Avrupa’nın en iyi 10 plajından biri seçildi.

Ilıca Plajı İzmir’in Çeşme ilçesinin yaklaşık üç kilometre doğusunda bulunan Ilıca, hem iki kilometre uzunluğundaki ünlü plajı hem de zengin termal sularıyla ilçenin en tanınmış turizm merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Birbirinden nitelikli ve sayıca oldukça fazla konaklama tesislerine de ev sahipliği yapan Ilıca’nın plajı, incecik ve beyaz kumlarla bezeli olmasından ötürü son derece etkileyici bir görünüme sahip.

Tarihi Asansör Musevi iş insanı Nesim Levi tarafından 1907 yılında inşa ettirilen Tarihi Asansör, İzmir’in turistik açından en çok ilgi gören tarihi yapılarından biri. Konak ilçesinin Mithatpaşa Caddesi ile Nihat Bey Caddesi arasında kalan bu asansör kulesi, içinde iki farklı asansörü barındırıyor.

Şeytan Sofrası Ege'nin incisi Ayvalık, eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası ile Türkiye'nin en popüler tatil beldelerinden biridir. Ancak bu büyüleyici coğrafyanın en ilgi çekici noktalarından biri, şehrin yakınlarında yer alan gizemli Şeytan Sofrası'dır.

Karaada Bodrum yakınlarında hem yat turlarının durağı hem de Bodrumlu teknecilerin günübirlik ziyaretlerine ev sahipliği yapan Karaada, Ege Denizi'ndeki küçük adalardan bir tanesidir.  Eski adı "Arkos" olan ada, Rodos Şövalyeleleri'nce Bodrum'un alınması ile beraber alınmıştır. 

Abant Bolu’nun turistik açıdan en gözde bölgelerinin başında gelen Abant, doğa tutkunları için adeta bir yeryüzü cenneti. Balayı çiftlerinden doğa kaçamağı yapmak isteyenlere, adrenalin sporlarına tutkun olanlardan biraz huzur ve dinginlik arayanlara kadar, herkese hitap edebilecek bir zenginliğe ve güzelliğe sahip.

Pamukkale Denizli’nin en yüksek nüfuslu ve en turistik ilçesi olan Pamukkale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de girmiş olan Pamukkale Travertenleri ile ünlü. Bu listeye ülkemizden ilk giren Kapadokya, ikincisi de Pamukkale Travertenleri olmuştu. Pamukkale’yi özel kılan başlıca faktör, binlerce yıldır şifalı sulara ev sahipliği yapması.

Halfeti Yaklaşık üç bin yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Halfeti, Şanlıurfa’nın turistik ve tarihi anlamda en çok ilgi gören ilçelerinden biri. Karagül Diyarı unvanıyla da anılan ilçe; kendine has ve son derece etkileyici bir mimari üsluba sahip. Ayrıca, siyah gülleri ve müthiş doğal güzellikleriyle de ülke çapında ün salmış durumda.

Hevsel Bahçeleri 8000 yıllık bir geçmişe sahip olan Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır’ın Sur ilçesi sınırları içinde ve Dicle Nehri’nin kıyısında yer alır. 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine alınarak önemi ve değeri tescillenmiş olan bu bahçeler, Diyarbakır’dan gelip geçmiş 30’u aşkın uygarlığın izlerini taşır.

Nemrut Dağı Türkiye’de pek çok tarihi ve doğal güzellik bulunmaktadır. Unesco Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan eserler arasında Nemrut Dağı da bulunmaktadır. Adıyaman’ın Kahta İlçesi sınırlarında bulunan ve 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı, eteklerinde zamanın hükümdarı olan Kommagene Kralı I.

Abant Gölü Bolu'nun en büyüleyici doğal güzelliklerinden biri olan Abant Gölü, eşsiz manzarası ve sunduğu aktivite seçenekleriyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğayla iç içe huzurlu vakit geçirmek isteyenler için ideal bir kaçış noktası olan Abant, her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Sapanca Sakarya’nın bir ilçesi olan Sapanca, Türkiye'nin turistik açıdan en gözde yerleşim yerlerinden biri haline geldi. Sakin ve sessiz atmosferi, eşsiz doğası, güzeller güzeli Sapanca Gölü, yemyeşil ormanları ve keyifli yürüyüş parkurlarıyla özellikle doğa kaçamakları için harika bir destinasyon alternatifi oluşturuyor.

Bozcaada Ülkemizin en büyük üçüncü adası olan ve Çanakkale’nin ilçeleri arasında yer alan Bozcaada, aynı zamanda Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesi olma unvanına da sahip. Kuzey Ege’nin turistik açıdan en popüler ve keyifli duraklarından biri olan bu adanın etrafında, büyüklü küçüklü toplamda 17 adet adacık da yer alıyor.

Assos Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos, uzun yıllardan beri kalabalıktan uzak, doğayla iç içe, huzurlu, sessiz ve sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin favori duraklarından biri haline gelmiş durumda. Ancak Assos’un tam olarak hangi bölgeyi kapsadığı konusunda bazı kafa karışıklıkları da yaşanabiliyor.

Cunda Adası Ege Denizi’nin incilerinden biri olan Cunda Adası, tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyen bir kaçış noktası. Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı olan bu güzeller güzeli ada, Türkiye’nin en büyük dördüncü adası olma özelliğini de taşıyor. Resmi adı Alibey Adası olan Cunda’ya, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Yarbay Ali Çetinkaya’nın ismi verilmiş.

Ayvalık Balıkesir ilinin en batısında, Ege kıyısında bulunan ilçe, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Ayvalık, Antik çağda, yabani ayva anlamına gelen Kidonia olarak adlandırılmıştır. Turizm olarak çok önemli bir merkez olan Ayvalık konum olarak Midilli Adası’nın tam karşısındadır.

Polente Feneri Bozcaada’nın en batı ucu olan ve Batı Burnu olarak adlandırılan noktası, hem yerel halkın hem de adayı ziyaret eden turistlerin en popüler duraklarından biri. Çünkü Batı Burnu’nun gün batımı manzarasını izlemek, unutulmaz bir deneyime dönüşüyor. Söz konusu deneyimi gerçek bir keyfe dönüştüren en önemli unsurlardan biri, Batı Burnu’na 2000 yılında inşa edilmiş olan on yedi adet rüzgar gülü.

Bozcaada Rum Mahallesi Asırlar boyu Türkleri ve Rumları aynı çatı altında buluşturmuş olan Bozcaada’nın merkezi, iki farklı mahalleyi içinde barındırıyor. Geçmişte, söz konusu mahalleler ada merkezinin tam ortasından geçen bir dereyle ikiye ayrılıyormuş. Derenin bir tarafı Rum Mahallesi, diğer tarafı da Türk Mahallesi olarak adlandırılıyormuş.

Cunda Taş Kahve Cunda Adası’nda geçirdiğiniz süre boyunca ziyaret edebileceğiniz çok sayıda ve her biri birbirinden popüler restoran ve kafe seçenekleri var. Ancak bunların arasında, çok uzun yıllara uzanan tarihi geçmişiyle dikkat çeken tek bir seçenek var: Cunda Taş Kahve.

Kuşadası Aydın’ın ilçelerinden biri olan Kuşadası, kent merkezine yaklaşık 71 kilometre uzaklıkta. Gerek doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajları gerekse İzmir’e çok yakın bir konumda bulunması sayesinde, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Didim Aydın’ın en güzel ve şirin ilçelerinden biri olan Didim, aynı zamanda Ege Bölgesi’nin en ön plana çıkan turizm merkezleri arasında. Uzun sahil şeridi, tertemiz denizi, geniş yeme içme ve konaklama olanakları sayesinde yıllardır yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında.

Side Side, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil beldesi. Tarihçesi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanıyor. Antik dönemde Pamfilya bölgesinin önemli liman kentlerinden biri olduğu biliniyor. Ancak ticari açıdan bir merkez haline gelmesi, Roma İmparatorluğu’nun hükümdarlığı altında olduğu dönemde gerçekleşmiş.

Çıralı Akdeniz’in Kemer ilçesine bağlı bir tatil beldesi olna Çıralı, Ulupınar bölgesinde ve Beydağları Milli Parkı’nın sınırları içinde yer alıyor. Yaklaşık üç kilometre uzunluğundaki sahil şeridi, zengin tarihi mirası ve eşsiz doğal güzellikleriyle özellikle yaz sezonunda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Belek Antalya’nın Serik ilçesi sınırları içinde ve kent merkezinden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta yer alan Belek, şehrin en popüler tatil beldelerinin arasında yer alıyor. Antalya’nın merkezinin doğusunda kalan yerleşim yeri, havalimanından da yalnızca 33 kilometre uzaklıkta.

Kemer Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer, Antalya’nın bir ilçesi. Kent merkezinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta ve yüzölçümü 53 bin kilometrekare civarında. Batı Toros Dağları’nın eteklerine yayılmış olması ve Akdeniz’e kıyısı bulunması sayesinde, eşsiz doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor.

Köprülü Kanyon Türkiye'nin en uzun kanyonlarından biri olan Köprülü Kanyon, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Bozyaka Mahallesi sınırları içinde bulunuyor. Köprüçay’ın Bolasan Köyü ve Beşkonak arasındaki bölgeyi aşındırarak meydana getirdiği bu görkemli yarma vadide son derece zengin bir bitki örtüsü hakim.

Kalkan Antalya’nın Kaş ilçesin bağlı bir tatil beldesi olan Kalkan, kentin batısında ve Akdeniz kıyısında yer alıyor. Yerleşik nüfusu 2023 yılında 4 bin kişi civarında olsa da, yaz sezonu boyunca Kalkan’ı on binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Kaş’ın bir beldesi olmasına karşın, aslında Kaş merkeze kıyasla daha farklı bir atmosfere sahip.

Alanya Her bir köşesinde farklı doğal güzelliklerle karşılaşabileceğiniz Antalya’nın en turistik ilçelerinden biri olan Alanya, Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri. Kent merkezinin doğusunda ve yaklaşık 140 kilometre uzağında yer alıyor. Ardına Toros Dağları’nı, önüne de cam berraklığındaki Akdeniz’i alması sayesinde eşsiz doğa manzaralarına ev sahipliği yapıyor.

Alanya Kalesi Alanya Kalesi: Akdeniz'in Görkemli Tarihi Mirası Alanya, Türkiye'nin güney sahilinde, Akdeniz kıyısında yer alan büyüleyici bir tatil beldesidir. Bu güzel kentin en dikkat çekici simgelerinden biri de hiç şüphesiz Alanya Kalesi'dir.

Alanya Arkeoloji Müzesi Alanya Arkeoloji Müzesi: Tarihin Derinliklerine Yolculuk Akdeniz'in incisi Alanya, sadece plajları ve doğal güzellikleriyle değil, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla da dikkat çekmektedir. Bu mirasın en önemli temsilcilerinden biri de hiç şüphesiz Alanya Arkeoloji Müzesi'dir.

Kızılkule Alanya Kızılkule: Selçuklu Mimarisinin Kırmızı Mücevheri Akdeniz'in turkuaz sularının kıyısında yükselen Alanya Kızılkule, Türkiye'nin en ikonik tarihi yapılarından biridir. Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından 1226 yılında yaptırılan bu görkemli kule, yaklaşık 800 yıldır Alanya'nın sembolü olarak ayakta durmaktadır.

Dalyan Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı bir belde olan Dalyan, aynı zamanda kentin en gözde tatil merkezlerinden biri. 2020 yılında 5500 kişilik yerleşik nüfusa sahip olan belde, kent merkezinden yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta. Tarihçesi antik döneme kadar uzanan yerleşim yeri, Kaunos Antik Kenti’ne de yakın bir konumda bulunuyor.

Yıldız Adası (Cennet Adası) Marmaris’in doğal güzellikleri sebebiyle cenneti andıran köşelerinden biri olan Yıldız Adası, halk arasında genellikle Cennet Adası ismiyle anılıyor. Aslında burası bir ada değil, Nimara yarımadası. Marmaris koyunun hemen girişinde bulunan bu yarımadaya, Netsel Marina’yı ve Burunucu Macera Parkı’nı geçtikten sonra karşınıza çıkan Yalancı Boğaz’ı geçerek ulaşım sağlanabiliyor.

Acarlar Longozu Karasu ilçesi sınırlarında bulunan Acarlar Longozu birinci derece doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olan Türkiye’nin en büyük longozudur. Longoz kavramı denize doğru akan derelerin ağzının kumla kapanması sonucu oluşan göl ve ormanın buluştuğu özel bir ekosistem anlamına gelmektedir.

Justinianus Köprüsü İhtişamı ile göz dolduran Justinianus Köprüsü, Sakarya ilinin Serdivan ilçesinde yer alan geniş bir taş köprüdür. Sakarya şehir merkezine yaklaşık 10 uzaklıkta yer alan Justinianus Köprüsü’ne özel araç ve taksiler aracılığı ile kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.

Taraklı Harkköy Kanyonu Taraklı yüzölçümünün tamamına yakını ormanlarla kaplı olan eşsiz coğrafi yapısıyla ve göz alıcı bitki örtüsüyle adeta tabiat harikası bir ilçedir. Tuzla Köyü’nden başlayarak Hark kanyonu ve Mağarası, Karagöl Yaylası, Güngörmez Şelalesi, Kemer Köprüsü, Acısu, Hıdırlık Tepesi, Gürleyik Suyu, Belengermesi, Hamza Pınarı, Çile Pınarı, Ak Çeşme ve Çoban Çeşmesi gibi görülmeye değer birçok mesire yerine sahiptir.

Kalamış Marina Kalamış Marina, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yer alan, yat ve teknelere hizmet veren modern bir marina kompleksidir. Marmara Denizi kıyısında, şehrin merkezine yakın konumu ile hem deniz tutkunları hem de İstanbul'un güzelliklerini keşfetmek isteyenler için ideal bir uğrak noktasıdır.

Haydarpaşa Garı Eminönü ile Kadıköy arasında vapurla seyahat ederken tüm görkemiyle karşınıza çıkan Haydarpaşa Garı, İstanbul’un en önemli ve etkileyici tarihi yapılarından biri. 1906 ile 1908 yılları arasında İstanbul-Bağdat Demiryolu’nun ilk istasyonu olarak inşa edilen bu yapı, geleneksel Osmanlı mimarisinden farklı bir tasarıma sahip.

Kalamış Münir Nurettin Selçuk imzalı ünlü eserde “Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan…” sözleriyle yıllardır kulağımıza çalınan Kalamış, İstanbul’un Kadıköy ilçesinin en ünlü ve gözde semtlerinden biri. Hem atmosferi hem de tarihçesi açısından Kadıköy’ün bir diğer semti olan Fenerbahçe’yle aynı kökeni paylaşıyor.

Yeni Camii İstanbul'un Tarihi Siluetinin Görkemli Tacı: Eminönü Yeni Camii İstanbul'un tarihi yarımadasında, Haliç'in kıyısında yükselen Eminönü Yeni Camii, Osmanlı mimarisinin en göz alıcı örneklerinden biridir. 17. yüzyılda inşa edilen bu muhteşem yapı, sadece bir ibadet mekanı değil, aynı zamanda İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusunun vazgeçilmez bir parçasıdır.

Kınalıada Prens Adaları’nın en küçük üyelerinden biri ve İstanbul’un Adalar ilçesine bağlı olan Kınalıada, aynı zamanda İstanbul’a en yakın ada olma unvanına da sahip. Eski çağlada Proti olarak adlandırılan bu küçük ve sevimli adanın yüzölçümü yaklaşık bir buçuk kilometrekare.

Aquapark Coliseum Beykoz Aquapark Coliesum, Beykoz Acarkent’te kurulmuş ve oldukça kaliteli içeriklere sahip olan bir tesis. Spor ve eğlence adına pek çok aktivite yapabileceğiniz entegre bir yapıya sahip. Burada, Beykoz Acarkent'in muhteşem ambiyansında, şehrin göbeğinde olmasına rağmen doğanın içindeymiş gibi bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.

Uludağ Ülkemizin en popüler kış sporları merkezlerinden biri olan Uludağ, Bursa sınırları içinde yer alır ve Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olma özelliğini taşır. 2543 metrelik yüksekliğe sahip olan bu görkemli dağ, Olimpos Dağı ve Keşiş Dağı isimleriyle de anılır.

Karagöz Müzesi Türü bakımından Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Karagöz Müzesi, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Çekirge Caddesi’nin üzerinde konumlanır. Müze, yıllardır atıl duran bir trafo binasının Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı tarafından restore edilerek yenilenmesi sonucunda bugünkü halini almış ve halkın ziyaretine açılmıştır.

Bursa Ulu Cami Bursa’nın en görkemli tarihi sembollerinden biri olarak görülen Ulu Cami, Yıldırım Bayezid döneminde, Orhan Gazi Parkı’nın bulunduğu alana inşa edilmiştir. 1396 yılında kazanılan Niğbolu zaferinin ardından başlayan inşa süreci, 1400 yılında sona ermiş ve Ulu Cami halka açılmıştır.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Bursa’nın Umurbey Mahallesi’nde yer alan Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi, yılda yaklaşık 60 bin yerli ve yabancı ziyaretçiye kapılarını açan bir müzedir. Türü bakımından Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşır. Müze binası, eski bir ipek fabrikasının restore edilmesi sonucunda bugünkü halini almış ve 2002 yılının 28 Haziran günü ziyaretçilerine kapılarını açmıştır.

Bursa Arkeoloji Müzesi Bursa’nın Osmangazi ilçesi sınırları içinde kalan Bursa Arkeoloji Müzesi, birbirinden değerli koleksiyonları ve ev sahipliği yaptığı kıymetli eserler nedeniyle tarih ve arkeoloji meraklılarının uğrak noktalarından biridir. Müzenin ilk eserleri ilk etapta Bursa’da bir müze kurulması amacıyla Bursa Erkek Lisesi’nde toplanmış, 1904-1972 yılları arasında bu çalışmalar sürdürülmüştür.

Yeşil Cami Bursa’nın Yıldırım ilçesindeki Yeşil Caddesi üzerinde konumlanan Yeşil Cami, Çelebi Sultan Mehmed tarafından 1419 yılında inşa ettirilmiştir. Hacı İvaz Paşa’nın imzasını taşıyan bu görkemli ibadethane, yalnızca Bursa’nın değil, aynı zamanda ülkemizin en önemli ve etkileyici tarihi anıtlarından biri olarak kabul edilir.

Bursa Kalesi Tarihçesi M.Ö. 1. yüzyıla dek uzanan Bursa Kalesi, Orta Çağ mimarisinin en önemli ve etkileyici örneklerinden biri olarak bugün hâlen varlığını korumaktadır. Surlarının uzunluğu iki kilometreye kadar uzanan bu ihtişamlı yapının kent surları Timur döneminde hasar gördükten sonra yeniden güçlendirilmiş, yıllar sonra Karamanoğlu saldırısı gerçekleştiğinde de Hacı İvaz Paşa tarafından bir güçlendirme çalışması daha yapılmıştır.

Osmanlı Evi Müzesi Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Muradiye Mahallesi’nde konumlanan Osmanlı Evi Müzesi, II. Murad Külliyesi’nin hemen karşısında yer alır. Hatta müze binasının yerinde eskiden II. Murad’a ait bir köşk olduğu düşünülmektedir. Buradan yola çıkarak, bu evin aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet’in dünyaya geldiği ev olduğu da tahmin edilir.

Orhan Gazi Türbesi Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci hükümdarı olan Orhan Gazi, hükümdarlığı sırasında Bursa ve çevresini Bizans hakimiyetinden kurtarmış ve burada devlet teşkilatları oluşturmuştur. Tıpkı babası Osman Gazi gibi, Orhan Gazi de Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’daki Tophane Parkı’nın bulunduğu alana defnedilmiştir.

Podyum Aquapark Bursa Bursa’nın Nilüfer ilçesinde on beş dönümlük bir arazi üzerinde kurulmuş olan Podyum Aquapark şehrin en büyük su parkı olarak hizmet veriyor. En büyüğü bin sekiz yüz metrekare olan ve bünyesinde dört adet havuz bulunan Podyum Aquapark, yüzmenin yanı sıra tüm gün farklı animasyonlarla misafirlerine güzel vakit geçirebileceği anlar vadediyor.

Muradiye Külliyesi Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Bursa’nın en etkileyici tarihi yapılarından biri olan ve bulunduğu mahalleye de ismini veren Muradiye Külliyesi, Osmanlı hanedanının en büyük türbe topluluğuna ev sahipliği yapar. Ayrıca, bu ihtişamlı yapı, Bursa’nın Osmanlı padişahları tarafından inşa ettirilmiş son külliyesi olma özelliğini de taşır.

Osman Gazi Türbesi Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu olan ve Osman Gazi’nin mezarı, Bursa’nın Tophane ilçesindeki Osman Gazi Türbesi’nde bulunmaktadır. Rivayete göre Osman Gazi Bursa kuşatması esnasında burada bulunan S gümüş gibi ışıldayan kubbesini işaret ederek Orhan Gazi’ye buraya gömülmek istediğini söylemiştir.

Soğanlı Botanik Parkı Bursa’nın Osmangazi ilçesinde konumlanan büyüleyici bir doğa harikası olan Soğanlı Botanik Parkı, yaklaşık 400 dönümlük bir alana yayılmıştır. Bursa Hayvanat Bahçesi’ne de konum bakımından çok yakındır. Ziyaretçilerine kapılarını 24 Nisan 1998 tarihinde açan bu parkta; 150 farklı türden 8 bin ağaç, 27 türden 6 bin gül, 76 türden 100 bin çalı ve 20 türden 50 bin yer bitkisi bulunur.

Yeşil Türbe Bursa’nın en etkileyici tarihsel anıtlarından biri olan Yeşil Cami’nin güney tarafında konumlanan Yeşil Türbe, Yıldırım ilçesindeki Yeşil Mahallesi’nde yer alır. Yıldırım Bayezid’in oğlu Çelebi Sultan Mehmed döneminde ve Hacı İvaz Paşa tarafından inşa edilmiştir.

Bursa Kapalı Çarşı UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin alt bileşenlerinden biri olan Hanlar Bölgesi’nde yer alan Kapalı Çarşı, Bursa’nın hem turistik hem de tarihi açıdan en dikkat çekici noktalarından biridir. Osmanlı’nın ilk çarşılarından biri olması nedeniyle geçmişte kentin en aktif ticaret merkezi olma görevini üstlenmiştir.

Irgandı Köprüsü 1442 yılında Gökdere üzerine inşa edilmesi sonucunda bugün Osmangazi ve Yıldırım ilçelerini birbirlerine bağlayan Irgandı Köprüsü, Bursa’nın en köklü tarihi tanıklarından biridir. Yüzyıllar boyunca yaşanan birçok doğal afete, yıkıma ve savaşa direnerek varlığını korumayı başarmış, günümüzde de turistik açıdan son derece popüler ve ilgi çekici bir durak haline gelmiştir.

Koza Han Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Uzunçarşı Caddesi üzerinde yer alan Koza Han, şehrin tarihi ve turistik açıdan en çok ilgi çeken duraklarından biridir. Koza Han’ın inşaatı, 1489 yılının mart ayında, Sultan II. Bayezid’in emriyle başlamıştır. Dönemin en usta mimarlarından biri olan Abdülûlâ bin Pulad Şah tarafından tasarlanan yapının inşa amacı...

Türkiye'nin harika destinasyonlarını keşfetmek için daha ne bekliyorsunuz? Hemen bavulunuzu hazırlayın ve bu muhteşem ülkenin sunduğu unutulmaz deneyimlere yelken açın. Ege'nin antik kentleri, Akdeniz'in turkuaz suları, Kapadokya'nın büyülü manzaraları, Karadeniz'in yemyeşil yamaçları ve daha nicesi sizi bekliyor. Türkiye'nin eşsiz tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri arasında kaybolun ve yaşamınızın en özel anılarını biriktirin. Bu benzersiz seyahatin tadını çıkarın!

Türkiye'nin En Popüler Gezilecek Yerleri

Türkiye, tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle dünyanın en popüler seyahat destinasyonlarından biri. Eşsiz coğrafi konumu sayesinde Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesiştiği noktada yer alan bu büyüleyici ülke, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunuyor. Türkiye'nin en popüler gezilecek yerleri arasında İstanbul, Kapadokya, Efes, Pamukkale, Antalya ve Göreme Milli Parkı başta geliyor.

İstanbul, Türkiye'nin en kozmopolit ve en kalabalık şehri olmasının yanı sıra, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de öne çıkıyor. Byzantion, Konstantinopolis ve Konstantiniyye gibi farklı medeniyetlere başkentlik yapmış bu efsanevi şehir; Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii (Mavi Cami), Yerebatan Sarnıcı, Kız Kulesi ve Galata Kulesi gibi dünyaca ünlü tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor. Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı'nın muhteşem manzarası eşliğinde, yüzyıllara meydan okuyan bu eserleri keşfetmek, seyahat tutkunları için bulunmaz bir fırsat.

Kapadokya, Nevşehir ilinde yer alan ve benzersiz coğrafi özellikleriyle tüm dünyada ün kazanmış bir bölge. Volkanik tüfler üzerinde milyonlarca yıl boyunca rüzgâr ve yağmurun oluşturduğu peribacaları, büyülü bir manzara ortaya çıkarıyor. Göreme Milli Parkı ve Göreme Açık Hava Müzesi, bu olağanüstü doğa harikasının kalbinde yer alıyor. Kapadokya'nın ikonik manzaralarını kuş bakışı izlemek isteyenler içinse sıcak hava balonu turları unutulmaz bir deneyim vadediyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, Türkiye'nin en etkileyici arkeolojik alanlarından biri. İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan bu muhteşem antik kent, günümüzden yaklaşık 3000 yıl önce kurulmuş ve Helenistik ve Roma dönemlerinin en önemli liman şehirlerinden biri olmuş. Efes'teki Celsus Kütüphanesi, Büyük Tiyatro, Hadrian Tapınağı ve Yamaç Evler, ziyaretçileri geçmişe yolculuğa çıkarıyor.

Denizli'deki Pamukkale, bembeyaz travertenleri ve antik Hierapolis şehriyle Türkiye'nin en etkileyici doğal güzelliklerinden biri. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu eşsiz oluşum, bölgedeki kalsiyum yüklü sıcak su kaynaklarından besleniyor. Pamukkale'nin göz kamaştırıcı terasları ve havuzlarında yüzmek ve Hierapolis'in antik kalıntılarını keşfetmek, her gezginin hayalini süslüyor.

Antalya, Türk Rivierası olarak da bilinen Türkiye'nin güneyindeki Akdeniz kıyısında yer alan turistik bir cennet. Yaz aylarında milyonlarca yerli ve yabancı turist, Antalya'nın eşsiz plajlarında güneşlenip, turkuaz renkli sularında yüzmek için şehre akın ediyor. Kaleiçi, Düden Şelalesi, Aspendos Tiyatrosu ve Termessos Antik Kenti, Antalya'daki popüler gezilecek yerler arasında öne çıkıyor.

Türkiye Gezilecek Yer Önerileri

Ülkemizin dört bir yanına yayılmış eşsiz güzellikleri keşfetmek için sizi bu büyüleyici seyahate davet ediyoruz. Anadolu'nun kadim topraklarında binlerce yıllık tarihin, kültürel mirasın ve doğal harikalarının izini sürerken, kendinizi bambaşka bir dünyanın içinde bulacaksınız. İster Kapadokya'nın büyülü peribacaları arasında yürüyün, ister Pamukkale'nin bembeyaz travertenlerinde yüzün; ister Ege'nin antik kentlerinde zamanda yolculuğa çıkın, ister Karadeniz'in yemyeşil yaylalarında doğayla bütünleşin; Türkiye'nin sunduğu sayısız deneyim, size unutulmaz anılar biriktirecek.

Diyarbakır surlarından Mardin'in büyülü sokaklarına, Şanlıurfa'nın mistik atmosferinden Rize'nin yemyeşil yaylalarına kadar uzanan bu yolculukta, her anı doya doya yaşayın. İstanbul'un ihtişamına, Göbeklitepe'nin gizemlerine, Ephesus'un görkemli mimarisine, Sümela Manastırı'nın doğa ile uyumuna tanıklık edin. Bu eşsiz seyahat rehberiyle ülkemizin en popüler rotalarını keşfederken, aynı zamanda kendi seyahat planlarınızı yapmak için de ilham alacaksınız. Sunduğumuz kapsamlı bilgiler ve ipuçları sayesinde, Türkiye maceranızı en iyi şekilde değerlendirebileceksiniz.

  • Türkiye'de gezilecek en popüler yerler arasında İstanbul'un tarihi yarımadası, Kapadokya'nın peri bacaları, Antalya'nın eşsiz plajları, Pamukkale'nin traverten terasları ve Efes Antik Kenti bulunmaktadır. İstanbul, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii gibi dünya çapında ünlü tarihi yapılarıyla öne çıkar. Kapadokya, sıcak hava balon turları ve kayadan oyma otelleri ile benzersiz bir deneyim sunar. Antalya, Akdeniz'in kristal suları ve tarihi kalıntıları ile ünlüdür. Pamukkale, beyaz traverten basamakları ve antik Hierapolis şehri ile ziyaretçilere eşsiz doğal güzellikler sunar.

  • Türkiye'nin gizli cennetleri arasında, Fethiye'deki Saklıkent Kanyonu, Rize'nin yemyeşil yaylaları, Isparta'daki Lavanta Tarlaları ve Artvin'in karadenize özgü köyleri yer alır. Saklıkent Kanyonu, macera severler için harika bir doğa yürüyüşü sunarken, Rize'nin yaylaları sakin ve huzurlu bir kaçamak sunar. Isparta'nın lavanta tarlaları, özellikle yaz aylarında mor bir deniz gibi büyüleyici bir manzara oluşturur. Artvin'in köyleri, sıradışı doğası ve benzersiz kültürel yaşamı ile keşfedilmeyi bekler.

  • Türkiye'yi ziyaret için en iyi zaman, genellikle ilkbahar (Nisan-Mayıs) ve sonbahar (Eylül-Ekim) aylarıdır. Bu dönemler, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının ne çok sıcak ne de çok soğuk olduğu, doğanın canlandığı ve turist kalabalıklarının daha az olduğu zamanlardır. İstanbul ve Kapadokya gibi iç bölgelerde ilkbahar ayları, doğanın uyanışını ve çiçek açılışını görmek için idealdir. Sonbahar, özellikle doğa yürüyüşleri ve kültürel festivaller için tercih edilir. Yaz ayları, özellikle plaj ve sahil bölgelerinde tatil yapmak isteyenler için uygundur, ancak bu dönemde sıcaklık oldukça yüksek olabilir.

İlgili İçerikler

Spil Dağı’nın eteklerine yayılmış olan Manisa, hem tarih hem de doğa tutkunları için ilgi çekici bir keşif durağı. Osmanlı döneminde...

Ülkemizin en turistik kentlerinden biri olan Balıkesir, Ege ile Marmara’nın kesiştiği bölgede yer alması sayesinde doğanın cömert mirasından fazlasıyla nasibini...

Türkiye’nin en yüksek zirvesine ev sahipliği yapan Ağrı, görkemli doğası ve zengin tarihiyle Doğu Anadolu’nun en etkileyici şehirlerinden biri. İsmini,...

Türkiye’nin görülmesi gereken noktalarından olan Sivas’a gitmeyi planlayanlar için bir “Sivas gezilecek yerler listesi” hazırlayalım dedik. Kolları sıvadık, “burayı görmeden...

Doğu Anadolu Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi çeken şehirlerinden biri olan Erzurum, hem doğal güzellikleri hem de tarihi mirası...

İstanbul’un açık ara en keyifli semtlerinden biri olan Cihangir, hem Beyoğlu gibi turistik bir ilçenin bir parçası olması hem de...

Yemek yemeyi hayatın en önemli keyiflerinden biri olarak gören ve özel bir tecrübe olarak yaşamak isteyen kişiler için, İzmir’in Urla...

Ülkemizin termal turizm başkentlerinden biri olan Afyonkarahisar, hem sağlık ve huzur hem de tarih  ve doğa dolu bir kaçamak arayanlar...

Masal diyarını andıran travertenleri, meşhur kaplıcaları ve tarih kokan antik kentleriyle Denizli, yeni yerler keşfetmeyi sevenler için adeta bir hazine...

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en özel şehirlerinden bir tanesi olan Elazığ’ın eski çağlardaki adı Harput’tur. Yukarı Fırat havzasının doğal güzelliklerini bünyesinde...

Bir yanına görkemli Toros Dağları’nı, bir yanına da Seyhan Nehri’ni almış olan Adana, ülkemizin turistik açıdan en etkileyici kentlerinden biri....

Eski ismi olan Bozok olan Yozgat, Türkiye’nin küçük şehirlerinden bir tanesidir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihçesi de son derece köklüdür....

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Erzincan, saklı güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen ve ziyaret edilmeyi hak eden...

Doğu Anadolu Bölgesi, her şehri ile keşfedilmeyi hak eden birçok tarihi, kültürel ve doğal değere sahip bir coğrafyadır. Batının denizi...

Tarihi geçmişi antik çağlara kadar uzanan Aksaray, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan küçük bir şehrimizdir. Büyük bölümü Konya havzasında ve...

Hayatınızı değiştirecek o sorudan sonra artık evliliğe hazırlanmaya başlıyorsanız aklınızda pek çok soru işareti olabilir. Nasıl bir organizasyon yapacağınızdan tutun...

Popüler İçerikler
İstanbul Anadolu Yakası İlçeleri: İstanbul Anadolu Yakasına Bağlı 14 İlçe Gezilecek Yerler
İstanbul Anadolu Yakası İlçeleri: İstanbul Anadolu Yakasına Bağlı 14 İlçe

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan...

En Güzel İstanbul Semtleri: İstanbul’un Görülmesi Gereken En Gözde 20 Semti Gezilecek Yerler
En Güzel İstanbul Semtleri: İstanbul’un Görülmesi Gereken En Gözde 20 Semti

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek...

Ege Bölgesi Festivalleri: Ege’de Katılmanız Gereken 13 Festival Festivaller
Ege Bölgesi Festivalleri: Ege’de Katılmanız Gereken 13 Festival

Ege Bölgesi’nin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi güzellikleri açısından ne...