Tatiliniz boyunca cam berraklığında, tertemiz ve turkuaz renkli bir denizde yüzmenin keyfini çıkarmak istiyorsanız ülkemizde rotanızı çevirebileceğiniz en ideal destinasyonların başında Kaş geliyor. Kaş hem tarihi mirası hem de doğal güzellikleri bakımından bir gidenin bir daha unutamayacağı bir keşif noktası. Fakat hem yazın çok kalabalık olduğundan hem de bol yokuşlu coğrafyasıyla ulaşımı zorlaştırabildiğinden, Kaş tatilini stratejik bir şekilde planlamakta fayda var. Özellikle Kaş plajları arasından seçim yaparken beklentilerinizi, ulaşım olanaklarınızı, yüzme tecrübenizi ve bütçenizi de hesaba katmak büyük önem taşıyor.
Kaş, ülkemizdeki diğer hiçbir tatil beldesine benzemeyen, kendine has bir ruhu ve atmosferi olan bir yerleşim yeri. Bu atmosferi Kaş plajlarında da görmek mümkün. Çünkü Kaş plajlarının her birinin kendine has avantajları ve dezavantajları var. Tatilinizi planlarken bunlar hakkında bilgi sahibi olmak işinizi epey kolaylaştıracaktır.
Kaş’ın çoğu plajı kumlarla değil, çakıllarla bezeli. Biz aşağıdaki listede kumluk plajları tercih edenler için de önerilerimizi sıralayacağız ama siz yine de yanınızda bir deniz ayakkabısı getirin deriz. Bildiğiniz gibi, soğuk bir denize girmeyi sevenler kadar, mümkün olduğunca sıcak suyu tercih edenler de var. Kaş’ta her iki seçeneğe komşu olan plajları da bulabilirsiniz.
Elbette Kaş plajlarında karşınıza çıkacak olan atmosfer tatilinizi yılın hangi döneminde yaptığınıza bağlı olarak değişir ama net bir bilgiyi önceden verelim: Eğer tatiliniz yaz dönemine denk geliyorsa Kaş’ta tenha ve tamamen sessiz bir plaj bulmanız neredeyse imkansız. Kalabalıktan rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız yaz döneminde plajları ziyaret etmek yerine tekne turlarına katılabilir, böylelikle karadan ulaşımın olmadığı bakir koylarda denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz.
Tüm bu ipuçlarını paylaştığımıza göre, artık Kaş’ın en iyi plajlarını tanıtmaya geçebiliriz. Gelin, her bir plajın özelliklerine ve sunduğu olanaklara kısaca göz atalım!
1. Patara Plajı
Siz de Tellioğullarıyla, Seferoğullarının bir türlü paylaşamadığı “Yeşil Vadiyi” aramak ya da İbrahim Tatlıses gibi kendinizi “Sabuha” için çöllere atmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Biz her ne kadar izlerken uçsuz bucaksız...
Kaş’a Fethiye tarafından gelenlerin merkeze ulaşmadan önce karşılarına çıkacak ilk alternatif olan Patara Plajı, Gelemiş Mahallesi’nin sınırları içinde. Kaş’ın ev sahipliği yaptığı en görkemli tarihi yapılardan biri olan Patara Antik Kenti de burada bulunuyor. Patara Plajı, 18 kilometrelik uzunluğuyla Akdeniz’deki en uzun plaj olma unvanına sahip. Bu sayede Kaş’ın en çok turist ağırladığı yaz günlerinde bile burada yer bulmak mümkün. Fakat sessiz ve sakin bir atmosferin hayalini kuranlar için de en yanlış tercihlerden biri olacaktır.
Patara Plajı, Kaş’ta bulabileceğiniz nadir kumluk plajlardan biri. Caretta Caretta’ların ender rastlanan üreme bölgelerinden biri olması sebebiyle burada çevreyi korumaya ekstra özen göstermek büyük önem taşıyor. Sahile çöp atmamak, kumu kazmamak ya da kuma şemsiye saplamamak gibi kurallara uymanız gerek. Normal şartlarda plaja giriş ücretli. Fakat Patara Antik Kenti’ne girişte de MüzeKart’la ya da nakitle ücret ödemeniz gerekiyor. Buradan girdiyseniz plaja girişte ayrıca ücret ödemiyorsunuz.
Patara Plajı’nda çeşitli plaj ve restoran işletmeleri mevcut. Bunlar aracılığıyla şezlong ve şemsiye kiralayabiliyor, yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor, duşları ve tuvaletleri kullanabiliyorsunuz.
2. Kaputaş Plajı
Antalya’nın Kaş ilçesinin en gözde plajlarından biri olan Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında uzanan sahil yolunun üzerinde. Fethiye tarafından Kaş’ın merkezine gelmeden önce, özellikle yaz sezonu sırasında bu plajın...
Kaş’ın en görkemli ve benzersiz plajı olan Kaputaş Plajı da henüz Kaş’ın merkezine yaklaşık 7 kilometre kala karşınıza çıkacak. Bu plajı eşsiz kılan temel özellik, devasa kayaların arasındaki bir kanyon boyunca uzanması. Plajın girişi doğrudan Kaş yolu üzerinde ve özellikle yaz sezonunda burada ciddi bir araç trafiği oluşuyor. Park yeri bulmak da epey zorlaşabiliyor. Dilerseniz Kaş’ın merkezinden kalkan dolmuşlarla da plajın girişine gelebiliyorsunuz. Girişe geldiğinizde plaja inmek için çok sayıda basamağı aşmanız gerekiyor. Dönüş yolunda onları geri tırmanmak yaşlılar, çocuklar ve diz sakatlığı bulunan kişiler için biraz zorlayıcı olabilir.
Kaputaş Plajı’na ulaşmak yaz sezonunda sabır ve sebat istiyor olabilir ama plaja indiğiniz anda harcadığınız efora değdiğini de anlıyorsunuz. Müthiş bir görünüme sahip olan plaj küçük çakıl taşlarıyla kaplı. Buradaki tesis belediye tarafından işletiliyor ve yine tüm temel ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Kaputaş Plajı’nda deniz epey dalgalı oluyor. Çocuklar ve iyi yüzme bilmeyen kişiler için uygun bir tercih olmayabilir.
3. Seyrek Çakıl Plajı
Antalya’nın Kaş ilçesi ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Hatta yüzölçümü bakımından pek de büyük olmamasına rağmen bu kadar yoğun ilgi görmesi sonucunda, yaz aylarında ilçe genelinde...
Kaputaş Plajı’nın kalabalığından ya da merdivenlerinden ürkenler için, onun komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı’ndan da söz edelim. Halk arasında ismi Seyret Çakılı olarak da anılan Seyrek Çakıl’a giriş ücretsiz. Burada da şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve kafeterya gibi olanaklar belediyenin tesisi aracılığıyla sağlanıyor. Otopark olanağı da mevcut ama Kaputaş’ın kalabalıkla dolup taştığı günlerde buradaki otopark bile yetersiz kalabiliyor. İsminden de anlaşılabileceği üzere çakıl taşlarıyla kaplı olan plaj, epey küçük. Kaputaş’a kıyasla çok daha tenha bir atmosfer sunuyor.
4. Büyük Çakıl Plajı
Ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden biri olan ve Antalya sınırlarında bulunan Kaş ilçesi, özellikle yoğun yaz sezonlarında iğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık bir atmosfere kavuşabiliyor. İlçenin yüzölçümü pek de...
Kaş’ın merkezine ulaştıktan sonra mümkün olduğunca kısa sürede ve merkezden ayrılmadan gidebileceğiniz bir plaj arıyorsanız birkaç farklı alternatifiniz var. Bunlardan ilki olan Büyük Çakıl Plajı’na merkezden yürüyerek 10-15 dakikada gidebiliyorsunuz, ki dilerseniz dolmuşa binmeniz de mümkün. Yine çakıllı plajları tercih edenler için uygun bir alternatif olan Büyük Çakıl’ın uzunluğu 50 metre civarında. Yoğun sezonda burada bine yakın insanı bir arada görmek mümkün. Büyük Çakıl’ın denizine dağlardan gelen kaynak suyu da karıştığı için su hep serin. Plaj boyunca yan yana sıralanmış beach ve restoran işletmeleri de mevcut.
5. Küçük Çakıl Plajı
Antalya’nın Kaş ilçesi yaz tatilini ya da bahar aylarını geçirmek için harika bir destinasyon alternatifi. Ülkemizde her biri birbirinden popüler çok sayıda tatil merkezi mevcut ama Kaş’ı kendine has kılan...
En merkezi Kaş plajlarından biri olan Küçük Çakıl da Büyük Çakıl’dan yaklaşık 500 metre uzakta. Merkezde yalnızca denize doğru inmeniz yeterli, plajı kolayca bulabiliyorsunuz. Uzunluğu yalnızca 10 metre olan Küçük Çakıl’da haliyle daha sakin ve tenha bir atmosfer hakim. Fakat bu plaja inmek için de birtakım merdivenleri aşmak gerekiyor. Kalabalık sezonda Küçük Çakıl Plajı'nda da yer bulamama riskiniz var. Her iki plajın da denizi tertemiz ve cam berraklığında. Küçük Çakıl’da yine şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve kafeterya gibi olanaklardan yararlanabiliyorsunuz.
6. Derya Beach
Birçoğu Likyalılardan kalma zengin tarihi mirası, büyüleyici doğal güzellikleri ve popüler işletmeleriyle Kaş; son yılların en popüler tatil merkezlerinden biri haline geldi. Kaş her mevsimde güzel ama özellikle yaz aylarında...
Küçük Çakıl’ın komşusu olan Derya Beach, Kaş’ın en popüler plaj işletmelerinden biri. Burada aslında bir plaj yok, iskele üzerine kurulu büyük bir alana şezlonglar, şemsiyeler ve bar bölümü yerleştirilmiş. Derya Beach’in hem kokteylleri hem de pizza çeşitleri çok seviliyor. Menüde pizza dışında da fast food ağırlıklı yemek seçeneklerini bulabiliyorsunuz. Tesise giriş ücretli değil ama şezlong ve şemsiye kullanabilmek için belirli bir harcama limitini geçmeniz gerekiyor. Bayram tatilleri ve hafta sonları, Derya Beach’te şezlong kapabilmek için biraz erken gelmekte fayda var. Burada genellikle yaz boyu her gün happy hour etkinlikleri, partiler ve DJ performansları düzenleniyor. Akşam saatlerinde de dans etmek ve müzik dinlemek için buraya uğrayabilirsiniz.
7. Asmaaltı Plajı
Turkuaz rengindeki ve cam berraklığındaki denizi ile Antalya’nın Kaş ilçesi, yaz tatilini geçirmek için çok cazip bir destinasyon seçeneği. Yalnızca doğal güzellikleri değil, birçoğu Likyalılardan miras olan tarihi zenginlikleriyle de...
Kaş’ın merkezi plajları arasında bulunan bir diğer seçeneğiniz de Asmaaltı Plajı. Limanın hemen yanında bulunan bu plajda Asma6 Beach Restoran Cafe Bar isminde salaş bir işletme hizmet veriyor. Fakat yine merkezi konumdan mütevellit, yaz sezonu boyunca çok kalabalık oluyor. Eğer merkezden en hızlı şekilde denize girmek ya da gün batımı manzarasını keyifle izlemek isterseniz ziyaret edebilirsiniz.
8. Akçagerme Plajı
Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girmek için tercih edebileceğiniz birçok farklı plaj var ama bunların hepsi kendine has özelliklere sahip olduğundan kararı doğru vermek gerek. Kaş’ın doğrudan merkezinde bulunan Büyük Çakıl...
2009 yılında Mavi Bayrak alan Akçagerme Plajı, Kaş’ın merkezinden yaklaşık 4 kilometre mesafede. Yaz sıcaklarında bu yolu yürümek biraz zor ama bahar aylarında keyifli bir yürüyüş yaparak plaja ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak isteyenlerin de merkezden kalkan dolmuşlara binmesi yeterli. Yaklaşık 200 metre uzunluğa sahip olan Akçagerme Plajı, Kaş Turizm ve Meslek Lisesi öğrencilerinin uygulama yapabilmesi için onlara emanet edilmiş. Restoranda yemeklerin hazırlanması, plajın düzenlenmesi, servis yapılması, duşların ve tuvaletlerin temizliği gibi tüm görevler onlara emanet. Plajın üzerindeki kayalıkların yanındaki kır lokantası da yine öğrenciler tarafından işletiliyor.
Akçagerme Plajı’nın sahili minik çakıl taşlarıyla ve kumlarla kaplı. Burada deniz çok dalgalı olmadığı ve hızlı derinleşmediği için, çocuklu ailelerin öncelikli tercihlerinden biri. Ayrıca, plajda küçük bir aquapark ve spor sahaları da yer alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi, Akçagerme’de tenha bir atmosferle karşılaşmanız pek mümkün değil. Fakat merkeze görece yakın, denizi sakin ve olanakları bol bir plaj arıyorsanız sizi memnun edebilir.
9. Kaş Belediyesi Halk Plajı
Her yaz sezonunda on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan popüler tatil beldelerimizde uygun fiyatlı, halka açık ve temiz plajlar bulmak giderek zorlaşıyor. Genellikle plajların ve koyların birçoğunda giriş ücreti...
Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan Kaş Belediyesi Halk Plajı, burada ücretsiz giriş yapabileceğiniz nadir plajlardan biri. Merkezden kalkan dolmuşlarla kısa sürede ulaşılabiliyor. Halk plajı dendiğinde akla ilk olarak daha salaş ve bakımsız bir ortam gelebilir ama Kaş Belediyesi bu plajı hem temiz hem de nezih tutmayı başarmış. Oldukça geniş bir alana yayılan plajda kafeterya, restoran, çocuk parkı ve hatta yalnızca kadınlara özel bir plaj alanı da bulunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz gibi, dilerseniz kendi kamp sandalyenizi ya da şemsiyenizi alarak herhangi bir ücret ödemeden de plajda vakit geçirebiliyorsunuz. Plajın geniş bir otoparkı bulunması da önemli bir avantaj.
10. Blanca Beach (Hidayet Koyu)
Antalya’nın Kaş ilçesi sınırları içinde denize girmek için rotanızı çevirebileceğiniz birbirinden güzel plajlar ve koylar var. Bunlar arasında en büyüleyici olanlarından biri de Hidayet Koyu. Halk arasında ismi Hidayet’in Koyu...
Blanca Beach Hotel’in plaj işletmesine ev sahipliği yapan Hidayet Koyu, çarşaf gibi dalgasız bir denizde yüzmek isteyenler için en cazip seçeneklerden biri. Plajın hem yalnızca otel müşterilerine ayrılmış hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerin ücret karşılığı kullanabildiği bölümleri var. Plaj işletmesinde restoran da gün boyu hizmet veriyor. Otopark, şezlong ve şemsiye kiralama, duş ve tuvalet gibi olanaklardan da ücret karşılığında yararlanabiliyorsunuz. 2015 yılından beri Hidayet Koyu’nu işleten tesis, rezervasyon kabul etmiyor.
11. Limanağzı Plajı
Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girmek istediğinizde her biri turkuaz renkli ve cam berraklığında bir denize komşu, birbirinden popüler plaj seçenekleriyle karşılaşabiliyorsunuz. Bunların her birinin kendine has özellikleri var. Bazıları kumluk,...
Limanağzı Plajı, Kaş’ta karadan ulaşımı en güç noktalardan birinde. Ancak merkezden kalkan teknelerle yaklaşık 10-15 dakika içinde koya gelebiliyorsunuz. Karadan ulaşım sağlamak için epey zorlu bir patikayı takip etmek gerekiyor, ki herkesin harcı değil. Dolayısıyla aslında burası yine görece bakir ve sakin kalabilmeyi başarmış. Gerçek bir doğa harikası olan plajda Bilal’in Yeri, Nuri’s Beach Bungalow ve La Moda Beach Hotel gibi popüler işletmeler yer alıyor. Dilediğinizi seçerek şezlong, şemsiye ve restoran gibi olanaklardan yararlanabiliyorsunuz. Eğer şanslıysanız Limanağzı Plajı’nda yüzerken Caretta Caretta’ları da görebilirsiniz.
12. İnceboğaz Plajı
Antalya’nın Kaş ilçesinde denize girmek için tercih edebileceğiniz birçok farklı plaj var ve bunların her biri konumu, olanakları ve ulaşım durumu açısından ziyaretçilerine farklı avantajlar ve dezavantajlar sunuyor. İnceboğaz Plajı...
İsmini Çukurbağ Yarımadası’nın en inceldiği noktada bulunmasından alan İnceboğaz Plajı da görece ılık denizi tercih edenler için cazip bir alternatif olabilir. Bir tarafı Bucak Koyu’nu gören plajın bir tarafında herhangi bir işletme yok, diğeri de yine Kaş Belediyesi’nin tesisine ev sahipliği yapıyor. Bu sayede dilerseniz ücretsiz şekilde ve tamamen kendi olanaklarınızla, dilerseniz de belediyenin işletmesinde temel ihtiyaçlarınızı karşılayarak vakit geçirebiliyorsunuz. Plajda otopark yok ama çok kalabalık olmayan günlerde aracınızı yol kenarındaki müsait yerlere bırakabiliyorsunuz. İnceboğaz Plajı’nda deniz genellikle dalgasız ve temiz. Yine turkuaz rengindeki denizin sunduğu manzaralara tanıklık etmek ise gerçekten çok keyifli.
13. Fırnaz Koyu
Fırnaz Koyu, Kalkan çıkışlı tekne turlarının favori duraklarından biri olan ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyülemeyi başaran bir doğa harikası. Burası küçük bir tesis dışında tamamen bakir kalabilmiş ve Kaş sınırları...
Son olarak, genellikle Kalkan’dan başlayan tekne turlarının mutlaka uğradığı bir durak olan, karadan ulaşım sağlamak için de zorlu bir patikayı takip etmeniz gereken Fırnaz Koyu’ndan söz edelim. Likya Yolu üzerinde kalan bu patika kondisyonu zayıf olanlar için gerçekten zorlayıcı koşullara sahip. Bu sebeple de genellikle deniz yoluyla ulaşım tercih ediliyor. Fırnaz Koyu bu listedeki en bakir kalabilmiş alternatiflerden biri. Yalnızca uzaktan baktığınızda bile koyun manzaralarıyla büyülenebiliyor, Kaş sınırları içinde neredeyse imkansız olan kafa dinlemelik atmosfere kavuşabiliyorsunuz. Koyda küçük bir tesis var ama hem olanakları kısıtlı hem de yaz sezonu dışında kapalı. Eğer kendi olanaklarınız yeterliyse, burada kamp da yapabilir ve geceleri yıldızlarla bezenen gökyüzünü seyre dalabilirsiniz.
Sıra | İçerik | Kullanıcı Puanı |
---|---|---|
1 | Patara Plajı | 9,0 |
2 | Kaputaş Plajı | 9,5 |
3 | Seyrek Çakıl Plajı | 9,0 |
4 | Büyük Çakıl Plajı | 9,5 |
5 | Küçük Çakıl Plajı | 9,5 |
6 | Derya Beach | 9,0 |
7 | Asmaaltı Plajı | 8,5 |
8 | Akçagerme Plajı | 9,0 |
9 | Kaş Belediyesi Halk Plajı | 8,5 |
10 | Blanca Beach (Hidayet Koyu) | 8,5 |