nerdeneredenerdenerede

Bingöl Gezilecek Yerler: Bingöl’de Gezilecek En İyi 10 Yer

Bingöl Gezilecek Yerler: Bingöl’de Gezilecek En İyi 10 Yer
Doğu Anadolu Bölgesi, her şehri ile keşfedilmeyi hak eden birçok tarihi, kültürel ve doğal değere sahip bir coğrafyadır. Batının denizi ve sıcak iklim cazibesi çoğunlukla turizm yatırımlarını batı kentlerine çekmiş olsa da, doğu illerimizde keşfedilmemiş ve gördüğümüz zaman bizi çok etkileyebilecek yerler mevcuttur. Bingöl de bu bakir ve güzel şehirlerden sadece bir tanesidir.

Bingöl’ün Tarihi Hakkında

Bingöl, Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat bölümünde yer alır. Doğusunda Muş, kuzeyinde Erzurum ve Erzincan, batısında Tunceli ve Elazığ, güneyinde ise Diyarbakır illeri bulunur.

Bingöl’ün geçmişindeki eski ismi Cebel-cur’dur. Cebel kelimesi dağ, Cur kelimesi de akan anlamına gelir. Bu isim zaman içerisinde "Çapakçur" şekliyle telafuz edilmiştir. Çapakçur ismi de akan temiz su anlamında kullanılmaktadır. Evliya Çelebi, Seyahatname’sinde Çapakçur’un Büyük İskender tarafından kurulduğunu ve bu ismi de onun koyduğunu anlatmıştır. Bu bilgilerin yanı sıra, bölgenin ismi bazı tarihi kaynaklarda "Mingöl" olarak yani "göller bölgesi" olarak geçmektedir. Mingöl sözcüğünün zamanla halk tarafından Bingöl şeklinde değiştirildiği ve bin adet gölü ifade ettiği öne sürülmektedir. Buna yakın, ama daha resmi olan bilgilere göre ise kentin 1945 yılında Bingöl adını almasının sebebi, aynı ismi taşıyan dağdır. Bingöl Dağı da ismini üzerinde yer alan çok sayıda buzul gölden almıştır.

Şehrin oldukça eski bir tarihi geçmişi olduğu bilinmektedir ve bu bölgede genellikle medeniyetler kuran Urartu hakimiyeti kesin olarak görülmektedir. Van ve çevresinde yaşayan Urartular, Hititler’in M.Ö. 1200 yıllarında yıkılmasıyla batıya doğru genişlemişlerdir. Bitlis, Muş ve Bingöl’ü alarak Murat Vadisi’ne kadar yayılmış olan Urartular, Bingöl yaylalarını koruyabilmek için Sebiterias, Bağın ve Mazgirt Kaleleri’ni inşa etmişlerdir. Uzun yıllar bölgede hakimiyet kuran bu uygarlık, kalıcı bir eser olan Urartu Yolu’nu geleceğe miras bırakmıştır. İlk kez 1980’li yıllarda keşfedilen Bingöl ile Elazığ arasındaki yolun, Karakoçan’dan başlayarak Kığı, Sancak ve Karlıova Karacehennem ormanlarına kadar uzanan, 2800 yıl önce inşa edilen bir güzergah olduğu ortaya çıkmıştır. Bingöl ve çevresinde Hurriler, Kimmerler, Asurlular, İskitler, Medler, Persler, Büyük İskender hakim olmuş ve sonrasında Anadolu Beylikleri ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerini yaşamıştır.

Bingöl’ün Coğrafi Yapısı ve Mutfağı

Coğrafi yapı olarak bölge koşullarına paralellik gösteren Bingöl’de, arazi oldukça engebeli ve yüksektir. Rakım bazı noktalarda 1250 metreyi aşar. Dağlar ve tepelik alanlar hemen hemen tüm bölgeye hakimdir. Bunlar, yükseklikleri 2 bin metreyi aşan dağlık alanlar ve bin 500 ila 2 bin metre arasında yükseltiye sahip olan tepelik alanlardan oluşur. Şehre ismini veren Bingöl Dağı, içlerinde en yüksek noktayı oluşturur. Zirvesi, yaklaşık 3 bin 250 metrededir.

Bingöl’ün su kaynakları bakımından en önemli nehirleri Peri Suyu, Murat Nehri ve Göynük Suyu’dur. Bölgede bilinen büyük bir göl olmamasına rağmen, sirk adı verilen onlarca buzul göl bulunur. Dahası, Bingöl en zengin orman alanlarına sahip olan kentlerimizden biridir. Çoğunlukla meşe ağaçlarının oluşturduğu ormanlar yaygındır.

Bingöl’ün ilçeleri Genç, Yayladere, Adaklı, Kiğı, Karlıova, Solhan ve Yedisu’dur. Zorlu tabiat şartlarına sahip kentte, hayvancılık en önemli geçim kaynağıdır. Doğu Anadolu’nun en özgün mutfaklarından birine sahip olan Bingöl’de ekmek çeşitliliği çok dikkat çeker. Yöre halkı tandır ve sac ekmeklerini bolca tüketirler. Özellikle yerel halk arasında “nun kuryek“ diye isimlendirilen ekmek çeşidi en sevilen yiyecekler arasındadır. Ayrıca, Bingöl yöresinin balı Türkiye’nin en kaliteli ballarından biridir.

Bingöl, turizm açısından birçok farklı değere sahip, potansiyeli yüksek bir yerleşim yeridir. Biraz sonra kentin en önemli turistik duraklarını sıralayacağız, ancak bu listeye girememiş olan bazı destinasyonlardan da kısaca söz etmekte fayda var. Örneğin, Karlıova ilçesinde ve 3250 metre yükseklikteki Bingöl Dağları’nın Kale Tepesi'nden güneşin doğuşunu izlemek, Bingöl’de yapılabilecek en keyifli aktivitelerden biri olabilir. Her yıl özellikle 15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında, burada manzara en iyi şekilde görülür. Güneşin doğuşu çok etkileyici ve normal halinden çok farklı görüntüler oluşturabilmektedir.

Bingöl, jeolojik olarak tam anlamıyla bir deprem bölgesidir. Bunun bir risk oluşturmasının yanı sıra, çevreye sağladığı faydaları da bulunmaktadır. Jeotermal su kaynakları hem önemli bir ekonomik kaynak hem de sağlık turizmi açısından büyük bir potansiyeldir. Bingöl ile Erzurum yolunun 22. kilometresi üzerinde ve Ilıcalar Beldesi’nde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri, ziyaretçilerine kaplıcaları ile şifa dağıtan bir merkez haline gelmiştir. Ayrıca; Kiğı, Yedisu, Yayladere ve Adaklı çevresi de yaban hayvanlarının doğal yaşam alanıdır. Bu sebeple bu bölgede gezi turları doğa yürüyüşleri düzenlenebilmektedir.

Bu önemli bilgilerden söz ettikten sonra, artık Bingöl’de mutlaka görmenizi önerdiğimiz 10 farklı lokasyonu sıralamaya geçebiliriz. Gelin, ülkemizin pek çok saklı güzelliğine ev sahipliği yapan Bingöl’ün en önemli turistik destinasyonlarına bir göz atalım.

1. Kös Kaplıcaları - Ilıcalar

Ülkemizin jeolojik yapısı itibariyle jeotermal zenginliğe sahip birçok yer bulunmaktadır. Bingöl ve çevresi bu zenginlikten oldukça faydalanan bölgelerden biridir. Özellikle sağlık turizmi bağlamında bu bölgelere kurulmuş tesisler yılın her dönemi...

Bingöl jeolojik yapısı sebebiyle önemli jeotermal su kaynaklarına sahiptir. Özellikle sağlık turizmi anlamında çok önemli olan bu yerlerden birisi de Ilıcalar ilçesinde konumlanan Kös Kaplıcaları’dır. Bingöl - Karlıova karayolunun 20. kilometresinde bulunan tesisler, birçok hizmeti aynı anda verebilmektedir. Bundan dolayı Bingöl şifa turizmi için gelenlerin de dikkatini çeken bir destinasyondur.

2. Hesarek Kayak Merkezi - Bingöl Merkez

Kış mevsiminde bol kar yağışı alan Bingöl, kış turizmi açısından Türkiye’nin en avantajlı yerlerinden bir tanesidir. Dağlık bölgelerde son yıllarda kurulan birçok kayak tesisi ülke turizmine her anlamda katkıda bulunmaktadır....

Doğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle son yıllarda çok popüler olmaya başlayan kış turizminden Bingöl’de nasibini almaya başlamıştır. Kesintisiz süren kar yağışları ve arazinin kendine özgü engebeleri sayesinde oluşan doğal pistler, kurulan tesislerle turizme kazandırılmaktadır. Bingöl’e 34 kilometre uzaklıkta bulunan Dikme Köyü’nün Hesarek Mevkii’nde bulunan Hesarek Kayak Merkezi de kentte kış turizmi dendiğinde akla ilk gelen destinasyondur. Kış tatiliniz için ekonomik ve çok kalabalık olmayan bir kayak merkezi arıyorsanız Hesarek Kayak Merkezi’ni tercih edebilirsiniz.

3. Yolçatı Kurucadağ Kayak Merkezi - Bingöl Merkez

Hesarek Kayak Merkezi ile birlikte Bingöl'ün kış turizmi bağlamında yükünü taşıyan diğer tesis, Yolçatı Kurucadağ Kayak Merkezi’dir. Turistik açıdan çok hareketli olan Yolçatı Kurucadağ Kayak Merkezi’nin şehir merkezine olan uzaklığı...

Hesarek Mevkii’nde bulunan kayak merkezi gibi çok çeşitli olanaklara sahip bir başka tesis de Yolçatı’da da bulunur. Bingöl şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Yolçatı Kurucadağ Kayak Merkezi, Kurucadağ eteklerine yayılmıştır. Olumsuz kış şartlarında bile ulaşımın kolay olduğu bu kayak merkezi, 1988 yılından bu yana bölgede önemini korumaktadır. Kayak merkezi çevresinde konaklama imkanına sahip tesislerin bulunması burayı avantajlı hale getirir.

4. Çır Şelalesi - Bingöl Merkez

Kış aylarında aman vermeyen dağlar, bahar ve yaz aylarının gelmesiyle içindeki farklı doğal güzellikleri insanların beğenisine sunar. Bingöl'de Uzundere Köyü yakınındaki Deşt Yaylası'nda bulunan ve suyu 100 yüksekliğindeki Çir Taşı...

Uzun günler boyunca devam eden kar yağışı sonucunda eriyen kar sularının ve kaynak sularının beslediği şelaleler, Bingöl’ün ve Doğu Anadolu topraklarının doğal güzellikleri arasında yerini almıştır. Merkez ilçesine bağlı Uzundere Köyü’nde bulunan Çır Şelalesi de 50 metre yükseklikten, alt tarafı kayalık olan dere yatağına dökülerek harika manzaralar oluşturur. Çır Şelalesi doğa gezilerinden hoşlananların çok keyif alabileceği bir atmosfer sunmaktadır.

5. Buban Peribacaları - Bingöl Merkez

Anadolu’nun farklı yerlerinde Kapadokya'daki peribacalarına benzeyen doğal oluşumlar bulunnmaktadır. Bingöl'ün merkez ilçesine bağlı Oğuldere köyünde yer alan peri bacaları tarzı oluşumlar da her yıl birçok ziyaretçinin ilgisini çekmektedir. Buban Peribacaları...

Ülkemizde Kapadokya bölgesinden de tanıdığımız peribacalarına benzeyen Buban Peribacaları, Sancak beldesine bağlı Oğuldere Köyü’nde bulunmaktadır. Kent merkezine sadece 50 kilometre uzaklıkta bulunan Sancak Beldesi'ndeki Oğuldere Köyü, bu doğa harikası sayesinde yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Her ne kadar konumu nedeniyle Kapadokya kadar büyük bir popülerlik elde etmese de, mutlaka görmenizi önerdiğimiz doğa harikalarından bir tanesidir.

6. Yüzen Adalar Tabiat Anıtı - Solhan

Bingöl'de görenleri en çok etkileyen doğal güzelliklerin başında gelen Yüzen Adalar Tabiat Anıtı, Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal Gölü mezrasında bulunmaktadır. Bu muhteşem doğa harikası göl köylüler tarafından tesadüfen...

Gidip görenleri oldukça etkileyen bir doğal güzellik olan Yüzen Adalar Tabiat Anıtı, Solhan ilçesine bağlı Hazarşah Köyü’ndeki Aksakal Gölü mezrasında bulunmaktadır. Adanın ev sahipliği yaptığı gölün üç tarafı dağlar ve tepelerle çevrilmiştir ve yapısal olarak düz arazi üzerinde bulunan bir krater gölü olarak tanımlanır. Gölün ortasında hareket eden üç ada net bir şekilde izlenmektedir ve adalar göl içinde bağımsızdır. Yüzen Adalar Tabiat Anıtı, eşi benzeri olmayan doğal güzelliği sayesinde ziyaretçileri kendisine çekmektedir.

7. Zağ Mağaraları - Bingöl Merkez

Bingöl'ün ev sahipliği yaptığı en ilginç doğal oluşumlarından bir tanesi Zağ Mağaraları’dır. Bu doğa harikası mağaralar Bingöl Solhan ve Muş karayolunun 18. kilometresinden sonra ulaşılan Gökçeli-Kuşburnu Köy Yolu’nun 5. kilometresinde...

Bingöl - Solhan - Muş karayolunun 18. kilometresinde sağa sapar; Gökçeli - Kuşburnu köy yolunun da 5. kilometresine ulaşırsanız, Zağ Mağaraları’nı göreceksiniz. Gizemli yapısıyla dikkat çeken Zağ Mağaraları’nın insan eliyle oyularak yapıldığı bilinmektedir. Tarihçeleri M.S. 5. yüzyıl başlarına, Erken Hristiyanlık (Geç Roma ve Erken Bizans) Dönemi’ne kadar uzanır. Mağaraların bulunduğu bölge doğal güzelliği ile de adından çok söz ettirmektedir.

8. Solhan

Bingöl’ün en güzel ilçelerinden biri olan Solhan, zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Hititler, Huriler ve Urartular dönemlerinde çeşitli tarihi olaylara sahne olan Solhan’ın tarihi geçmişinin M.Ö. önce 2000’li yıllara kadar...

Solhan ilçesinin tarihçesi ile ilgili kesin bir bilgi yoktur, ancak yapılan bazı araştırmalar bu yöredeki yerleşimin Hititler’e kadar uzandığını göstermektedir. Rakımı oldukça yüksek olan Solhan, birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapmaktadır. Bundan dolayı Bingöl şehrine düzenlenecek olan gezilerde mutlaka görülmesi gerektiğini düşündüğümüz destinasyonlardan bir tanesidir.

9. Kiğı

Bazı kaynaklara göre, Bingöl'ün Kiğı ilçesinin tarihçesi M.Ö. 3000'li yıllara kadar uzanmaktadır. Sırasıyla Hititler, Urartular ve Persler bölgede hakimiyet kurmuşlardır. Bölge daha sonrasında Makedonyalılar, Romalılar, Sasaniler ve Bizanslılar tarafından yönetilmiştir....

Bingöl yöresinin tarihçesi en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Kiğı’nın tarihi, M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Bu bölgeye sırasıyla Hititler, Urartular ve Persler yerleşmişlerdir. İlerleyen süreçte ise bölgede Roma, Sasani, Makedonya, ve Bizans uygarlıkları egemen olmuşlardır. Kiğı ilçesi de tıpkı Solhan gibi Bingöl’ün birçok turistik destinasyonuna ev sahipliği yapmaktadır. İlçede bulunan tarihi kalenin Bizans döneminden kaldığı bilgisi mevcuttur.

10. Horhor Kaplıcası - Kiğı

Bingöl, jeotermal kaynakları çok zengin olan bir kenttir. Bingöl'ün Kiğı ilçesindeki Sabırtaşı (Horhor) Köyü'nde bulunan Horhor Kaplıcası da su sıcaklığı bakımından benzersiz jeotermal kaynaklardan bir tanesidir. Sabırtaş Köyü il merkezine...

Jeotermal bir cennet sayılan Bingöl, kaplıcalar anlamda ülkemizin sayılı yerlerinden biri tanesidir ve bu özelliği sayesinde turistik açıdan da çok fazla değer görmektedir. Bingöl’ün Kiğı ilçesine bağlı Sabırtaşı (Horhor) Köyü’nde bulunan Horhor Kaplıcası, 52 derece sıcaklığı ile kentteki en sıcak suya sahip kaplıca olarak bilinmektedir. Sağlık turizmi açısından kentin önemli merkezlerinden birine dönüşmüştür.

11.11.2024
İlgili İçerikler

Spil Dağı’nın eteklerine yayılmış olan Manisa, hem tarih hem de doğa tutkunları için ilgi çekici bir keşif durağı. Osmanlı döneminde...

Ülkemizin en turistik kentlerinden biri olan Balıkesir, Ege ile Marmara’nın kesiştiği bölgede yer alması sayesinde doğanın cömert mirasından fazlasıyla nasibini...

Türkiye’nin en yüksek zirvesine ev sahipliği yapan Ağrı, görkemli doğası ve zengin tarihiyle Doğu Anadolu’nun en etkileyici şehirlerinden biri. İsmini,...

Türkiye’nin görülmesi gereken noktalarından olan Sivas’a gitmeyi planlayanlar için bir “Sivas gezilecek yerler listesi” hazırlayalım dedik. Kolları sıvadık, “burayı görmeden...

Doğu Anadolu Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi çeken şehirlerinden biri olan Erzurum, hem doğal güzellikleri hem de tarihi mirası...

Ülkemizin termal turizm başkentlerinden biri olan Afyonkarahisar, hem sağlık ve huzur hem de tarih  ve doğa dolu bir kaçamak arayanlar...

Masal diyarını andıran travertenleri, meşhur kaplıcaları ve tarih kokan antik kentleriyle Denizli, yeni yerler keşfetmeyi sevenler için adeta bir hazine...

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en özel şehirlerinden bir tanesi olan Elazığ’ın eski çağlardaki adı Harput’tur. Yukarı Fırat havzasının doğal güzelliklerini bünyesinde...

Bir yanına görkemli Toros Dağları’nı, bir yanına da Seyhan Nehri’ni almış olan Adana, ülkemizin turistik açıdan en etkileyici kentlerinden biri....

Eski ismi olan Bozok olan Yozgat, Türkiye’nin küçük şehirlerinden bir tanesidir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihçesi de son derece köklüdür....

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan Erzincan, saklı güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen ve ziyaret edilmeyi hak eden...

Tarihi geçmişi antik çağlara kadar uzanan Aksaray, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan küçük bir şehrimizdir. Büyük bölümü Konya havzasında ve...

Türkiye, Amazon bölgesinde bulunan Brezilya veya Kuzey Amerika’nın en kuzeyinde yer alan Kanada kadar olmasa da akarsular bakımından oldukça zengin...

Ülkemizin her bir köşesinde mutlaka görülmesi gereken gizli cevherler bulunuyor. Karabük’ün küçücük bir ilçesi olan Safranbolu da bunlardan bir tanesi....

Mevcut ekonomik koşullar nedeniyle ülkemizin girdiği darboğaz, birçok sektörde olduğu gibi, yayıncılığı da derinden sarstı. Kitap fiyatları her geçen gün...

Doğal güzellikler bakımından dünyanın en nadide coğrafyalarından biri olan Anadolu’da, 100’den fazla doğal göl bulunuyor. Ülkemiz Türkiye, son dönemde kuraklık...

Ege Bölgesi’nin en sevilen tatil merkezlerinden biri olan Kuşadası, özellikle Aydın ve İzmir’de yaşayanlar için mükemmel bir kaçış noktası. Aydın’ın...

Kastamonu, Batı Karadeniz’in incisi. Doğası büyük oranda korunabilmiş ve hem yeşil hem de mavi sevenler için harika manzaralar sunan Kastamonu’da...

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı olan Assos, ülkemizde bol bol kafa dinleyebileceğiniz ve tertemiz havayı içinize çekerek tatil yapabileceğiniz en cazip...

Trakya Bölgesi’nin turistik açıdan en çok ilgi gören noktalarından biri olan Edirne, hem tarihi değerleri hem de doğal güzellikleri açısından...

Roma İmparatoru Jül Sezar’ın “Geldim, gördüm, yendim” anlamına gelen meşhur “Veni, vidi, vici” sözünü sarfettiği, özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden...

Çorum, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle herkes tarafından keşfedilmeyi bekleyen bir şehir. Anadolu'nun kalbinde yer alan bu kent, yakın geçmişte...

Batı Karadeniz Bölgesi’nin büyüleyici coğrafyasının içinde; hem İstanbul’a hem de Ankara’ya yalnızca birkaç saat uzaklıkta hem de deniz kıyısında bulunan...

Batı Karadeniz’in en ilgi çekici kentlerinden biri olan Zonguldak, aynı zamanda ülkemizin taş kömürü madenleri alanında en zengin şehri olma...

Her ne kadar İstanbul’un tarihi mirası ve iş hayatı büyük oranda Avrupa yakası sınırları içinde olsa da, Anadolu yakasının da...

Bolu, doğa tutkunları için gerçek bir yeryüzü cenneti. Başta Abant Gölü Tabiat Parkı ve Yedigöller Milli Parkı olmak üzere, il...

Keşfetmekle bitiremeyeceğiniz kadar çok sayıda tarihi değeri ve doğal güzelliği bir arada görmek için ziyaret edebileceğiniz en ideal şehirlerimizden biri...

Birbirinden etkileyici doğa harikalarını yakından görmek ve bunu yaparken kalabalıklardan uzak kalmak istiyorsanız, Isparta ülkemizde ziyaret edebileceğiniz en ideal kentlerden...

Kars, turistik anlamda henüz hâlen hak ettiği ilgiyi görmeyen ve içinde birbirinden etkileyici nice zenginlik barındıran bir şehir. Öyle ki,...

İstanbul’un tarihi ve kültürel mozaiğini en güzel yansıtan semtlerden biri olan Balat, adeta zamanın durduğu bir yer. Daracık sokaklarında yürürken...

Kent merkezlerinde yaşamanın birçok farklı avantajı var ama insanın ruhu bazen sürekli beton ve kalabalık görmekten daralıyor. Sapanca da başta...

Lüks oteller cenneti Belek’e hoş geldiniz! Antalya’nın birçok farklı beldesinde birbirinden lüks ve seçkin otelle karşılaşmak mümkün ama özellikle Belek’te...

Marmara Bölgesi’nde kış turizmi dendiğinde akla gelen ilk destinasyonlardan biri olan Kartepe, doğal güzellikleriyle ünlü bir yerleşim merkezi. Tabiat parkları,...

İstanbul’un derya deniz tarihçesini keşfetmek, kentin ruhunu hissetmek ve olağanüstü zenginlikteki mirasına tanıklık etmek için rotanızı çevirebileceğiniz semtlerin başında Eminönü...

İstanbul’un kalbinin attığı yerlerden biri olan Taksim, hareketli atmosferi ve enerjisiyle her daim keşfe değer bir destinasyon. Kentin açık ara...

Bir zamanlar Muğla’nın bir ezelden beri turistik olan, bir de pek kimsenin bilmediği ve sakin sahil kasabası atmosferini koruyan yerleri...

Ege Bölgesi’nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Didim; masmavi denizi, altın rengi kumsalları ve tarihi zenginlikleriyle dolu dolu geçecek bir...

Antik çağların izini sürebileceğiniz, Akdeniz’in eşsiz sahillerinin tadını çıkarabileceğiniz, adeta bir keşif cenneti: Side. Özellikle son yıllarda adını genellikle lüks...

Denizli’nin nüfus bakımından en büyük ilçesi olan Pamukkale, ülkemizin en önemli termal turizm merkezlerinden biri. Yerleşim tarihi antik çağlarda başlamış...

Bolu’nun Mudurnu ilçesi sınırları içinde bulunan Abant Gölü, kentin en ünlü doğal güzelliklerinin başında geliyor. Öyle ki, gölün çevresindeki bölge...

Antalya’nın Kemer ilçesi, Toros Dağları’nın ihtişamlı ormanları ile Akdeniz’in masmavi sularını buluşturan bir tatil cenneti. Renkli gece hayatı, farklı beklentilere...

Çanakkale’ye bağlı Gökçeada, ülkemizin yüzölçümü bakımından en büyük adası. Ege Denizi’nin masmavi sularında, binbir farklı doğal güzelliğe ve son derece...

Antalya’nın kent merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan ilçesi Demre, aynı zamanda kentin doğal güzellikleri ve tarihi mirasıyla en ön...

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, ülkemizin en güzel dağ köylerinden biri. Tarihi dokusu ve estetiğiyle adeta tabloyu andıran sokakları, Rum...

İstanbul sınırlarından çıkmadan mavi bayraklı plajlara, bakir koylara, yemyeşil ormanlara ve doğayla iç içe konaklama işletmelerine ulaşmak istiyorsanız, doğru adres,...

İstanbul’un Adalar ilçesinin, yani Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, metropol hayatının kalabalık ve stresli atmosferinden uzaklaşmak isteyenler için harika...

Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk, İstanbul’un en karakteristik ve turistik semtlerinden biri. Boğaz’a nazır tarihi sokakları, asırlardır varlığını koruyan ibadethaneleri, rengarenk...

Gönül rahatlığıyla “bir sanat şehri” olarak nitelendirebileceğimiz İstanbul, asırlardır yaratıcı ruhların buluşma noktası. Tarihi yapıları kadar sanat galerileriyle de dikkat...

İstanbul, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de herkesi büyüleyen bir şehir. Bu sayede, şehir hayatının...

İstanbul’un tarih kokan sokaklarını keşfetmek istiyorsanız, her biri Beyoğlu ilçesine bağlı olan Karaköy, Galata ve Tophane semtleri ideal bir başlangıç...

Doğa, tarih, gastronomi, kültür, gece hayatı, spor… Alanya’da hakikaten ne ararsanız var. Antalya’nın güzeller güzeli ilçesi, her türden tatil ve...

Muğla’nın en gözde tatil yerleri dendiğinde birçoğumuzun aklına ilk olarak Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Datça gibi destinasyonlar gelir. İlginçtir ki,...

Kuzey Ege’nin incisi Ayvalık, doğa ve kamp tutkunları için dört dörtlük bir destinasyon seçeneği. Zengin tarihi mirası ve dillere destan...

İstanbul’un benzersiz ve sürprizlerle dolu bir şehir olduğu tartışılmaz ama kabul edelim, bu kentte yaşamak her zaman o kadar da...

Dalga sesleri eşliğinde güne başlayabileceğiniz ve geceleri yakamoz pırıltısını izleyerek tüm stresinden arınabileceğiniz bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız, rotanızı deniz...

Ülkemizdeki kamp alanlarının ve kamping işletmelerinin büyük çoğunluğunda çadırınızı görkemli ağaçların gölgesine kurabiliyorsunuz. Ancak işi biraz daha öteye taşımak isteyen...

Tarihçesi Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya göçmesiyle başlayan hamam kültürü, günümüzde hâlen yaşatılıyor. Bu geleneksel kültürün izlerini en verimli şekilde sürebileceğimiz...

İstanbul’un her iki yakasında, kalabalık ve hızlı temposundan kaçmak isteyenlerin rahat bir nefes almasına olanak tanıyan, birbirinden büyüleyici yeşil alanlar...

İstanbul’da yaşayan ya da bir süreliğine vakit geçiren herkesin bol miktarda gürültüye, kalabalığa ve strese maruz kaldığı bir gerçek. Gündelik...

İstanbul’un her köşesinde ayrı güzellikler saklı ama Avrupa yakasının kentin kalbi, tarihi ve kültürel zenginliklerinin merkezi olduğunu söylemek pek de...

Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul Boğazı, tarih boyunca medeniyetlerin ilgi odağı olmuş, hem doğal hem de tarihi güzelliklerle çevrelenmiş...

Kamp tutkunları buraya! Kışın kasvetli havası dağılmaya ve bahar kendini göstermeye başladığına göre çadırları ve ekipmanları dolaptan çıkarmanın vakti geliyor...

Üç tarafı denizlerle çevrili, dört mevsimi hakkını vererek yaşayan ve iki kıtayı birbirine bağlayan bir ülkenin tatil cenneti olmaması mümkün...

Yahya Kemal’in “Sade bir semtini sevmek bile ömre değer.” dediği, Orhan Veli’nin gözleri kapalı dinlediği, Cahit Sıtkı’nın “gökyüzü mahallesi”, Sezai...

Türkiye'deki En Önemli Tarihi Yapılar ve YerlerTürkiye, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış zengin bir kültürel mirasa sahiptir....

Dünyanın turizm açısından en popüler şehirlerinden birisi olan İstanbul için, aylarca gezseniz bile bitiremeyeceğiniz kadar kalabalık bir keşif listesi oluşturmanız...

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyor! Bu günü kutlamadan geçmeyen çiftlerin sayısı da bir hayli çok, onu özel bir gün olarak...

Çok uzun süredir sevdiklerimize sarılabileceğimiz yılbaşı günlerinin gelmesini bekliyoruz. Tekrar ailemizle ve arkadaşlarımız ile birlikte upuzun ve keyifli masalarda oturmayı...

"Güçlü bir insan ve bir şelale kendi yollarını çizer" diye çok söylenen bir söz var. Gerçekten de şelaleler, yeryüzündeki en...

Mimariye meyliniz olmasa bile, bu yükselen yapıları sevebilirsiniz. En etkileyici modern harikalardan bazıları da bulutları delip geçen ve sonsuza kadar...

Türkiye gibi muhteşem bir ülkenin maalesef halen gezemediğim 3-5 şehri kaldı. Hangilerini gezemediğimi yazarsam pozitif ayrımcılık olur diye çekindiğimden, şehirleri...

Bodrum, Türkiye'de özellikle yerli gezginler, seyahat severler için açık ara akla ilk gelen yerlerden birisi. "Halikarnas Balıkçısı" mahlası ile tanıdığımız...

Konya, Türkiye’de ve dünyada inanç turizminde en önemli destinasyonlardan biri ancak her şey bununla bitmiyor. Konya gezilecek yerler denilince aslında...

Cıvıl cıvıl atmosferi, üniversite gençliği, yemyeşil alanları ve Avrupai görünümü sayesinde Eskişehir; ülkemizin en popüler kentlerinden biri haline gelmiş durumda....

Ülkemizin tarihiyle ilgi çekici şehirlerinden biri Diyarbakır. Uzunlukta Çin Seddi ve İstanbul Surlarından sonra gelen ama güzelliğiyle eşi benzeri olmayan...

Ülkemizin her bir köşesinin birbirinden güzel bir tabiata sahip olduğunu biliyoruz ama yine de Türkiye'nin en turistik yerlerinden bir tanesi...

Urhai, Orhay, Erech, Arach, Edesse, Kaliruha, Ruha… Süryaniler, Helenler, Araplar ve nihayetinde Türklerin hüküm sürdüğü toprakların her toplulukla birlikte aldığı...

Artvin, Karadeniz Bölgesi’nin belki de en bakir kalabilmiş kentlerinden biri. Hâlen neredeyse hiç el değmemiş doğal güzelikleri, görkemli ormanları, ünlü...

Doğu Karadeniz’in masal kenti Rize, dünyaca ünlü doğal güzelliklere ev sahipliği yapan büyüleyici bir şehir. Karadeniz’in bol yağışlı ve hırçın...

Ülkemize ev sahipliği yapan bu bereketli coğrafya tarih boyunca sayısız medeniyeti ağırladı. Bu sayede biz de bugün çok zengin bir...

Ülkemizin hem yerli hem de yabancı turistler tarafından en çok ilgi gören tatil merkezlerinden biri olan Marmaris, her yıl ortalama...

Doğanın bize armağan ettiği sayısız farklı güzellik var ve ülkemizin söz konusu güzellikler bakımından epey zengin olduğunu söylemek mümkün. Metrelerce...

Görkemli ormanlar, tarihi yürüyüş yolları, asırlara meydan okuyan kalıntılar, bakir koylar, yarı tropik bir bitki örtüsü, endemik türler, tertemiz plajlar…...

Türkiye’nin en kuzeyinde, Batı Karadeniz’in de en doğusunda bulunan Sinop; asırlar boyunca önemli bir liman kenti olduğu için bugüne dek...

Anadolu medeniyetlerinin en önemli beşiklerinden biri olarak görülen bir coğrafyada bulunan Gaziantep, esasen çok zengin bir tarihi ve kültürel mirasa...

Batı Karadeniz’in doğal güzellikleriyle ün salmış kenti Bartın, özellikle bahar ve yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor....

Upuzun sahilleri, tarihi mirasları ve yeryüzü cennetini andıran doğal güzellikleriyle Giresun; Doğu Karadeniz’in en büyüleyici kentlerinden biri. Özellikle doğa tutkunlarının...

Karadeniz’in nüfus bakımından en büyük kenti olan Samsun, tarihçesi ilk çağlara kadar uzanan kadim bir kent. Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç anına...

Yunan Adaları; yeryüzünü cennetini andıran doğal güzellikleri, huzurlu ve telaşsız atmosferleri birbirinden kıymetli tarihi yapıları ve damak zevkimize çok uygun...

Yaz turizmi açısından bir cazibe merkezine dönüşen yerleşim yerlerinin hem avantajları hem de dezavantajları var. Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Çeşme...

Kendine has bir ruhu olan tatil merkezlerinde vakit geçirmek, gerçekten ayrı bir keyif. Çünkü turizm potansiyeli yüksek olan ve her...

Ülkemiz, insanlık tarihi boyunca sayısız farklı medeniyete ev sahipliği yapan oldukça özel bir coğrafyada yer alıyor. Bu sayede, neredeyse her...

Muğla’nın yaz tatilleri ve doğa kaçamakları için en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Köyceğiz ilçesi hem doğal güzellikleri hem...

Karadeniz’in dillere destan doğal güzelliklerini ve zengin tarihi mirasını keşfetmek isteyenler için, Ordu dört dörtlük bir destinasyon seçeneği oluşturuyor. Hem...

Benzer İçerikler

Coğrafi konumu ve ev sahipliği yaptığı değerler bakımından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın da en önemli şehirlerinden biri olarak görülen İstanbul;...

Dünyanın en büyüleyici, ilginç ve sıra dışı kentlerinden biri olan İstanbul, bildiğiniz üzere Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Kentin...

Her anlamda metropol olmanın hakkını sonuna kadar veren İstanbul’da gezilecek yerler listesini tamamlamak için belki aylar yetmez. Hatta İstanbul’u baştan...

Ege Bölgesi’nin doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi güzellikleri açısından ne kadar büyüleyici bir atmosfere sahip olduğu konusunda hemfikir olmayan yoktur....

Günümüzde dünyanın hemen hemen her yerinde, hem şehir içerisinde hem de şehirlerarası ulaşımı sağlayan metro sistemleri 1800’lü yıllarından başından beri...