Konya il merkezine yaklaşık 110 kilometre mesafede bulunan ve Hadim ilçesinin sınırları içinde yer alan Yerköprü Şelalesi, göz alıcı doğal güzellikleriyle hem yerli hem de yabancı turistleri büyüleyen bir keşif cenneti. Ancak ülkemizde iki farklı Yerköprü Şelalesi var ve diğeri Mersin’in Mut ilçesi sınırları içinde. Bu nedenle kimi zaman kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Konya’nın Yerköprü Şelalesi’ne Karaman yönüne doğru giderken Güneysınır ilçesini ve Gürağaç kasabasını geçtikten sonra şelale yolunu gösteren tabelayı gözden kaçırmamanız yeterli. Tabelanın gösterdiği yöne döndükten sonra yaklaşık 7-8 kilometre ileride Yerköprü Şelalesi karşınıza çıkacak. Ancak şelalenin alt kısmında durmak hayati tehlike riski taşıdığı için kesinlikle yasak.
Yerköprü Şelalesi, eski Göksu Nehri yatağı üzerinde yer alıyor. Göksu Nehri bu noktada yaklaşık otuz metre tabana daldığı için nehir üzerinde doğal bir köprü oluşmuş. Keza şelalenin ismi de buradan geliyor. Köprü formunu alan bu kısmın etrafı oldukça yüksek kayalarla çevirli. Ancak buna rağmen köprü hem düz hem de birbirinden güzel bitkilerle çevrelenmiş durumda. Şelalenin kaynak suyu hep aynı kaldığı için köprünün üzerindeki bitki örtüsü de herhangi bir şekilde zarar görmüyor. Üstelik, Yerköprü Şelalesi’nin yaklaşık 400 metre uzağında küçük bir elektrik santrali de bulunuyor.
Yılın her döneminde birbirinden güzel manzaralara sahne olan Yerköprü Şelalesi’ne gitmek için en ideal zamanın haziran aynı olduğunu söylemek mümkün. Çünkü haziran ayında burada zakkumlar açıyor ve bölgede harika bir renk cümbüşü başlıyor.