İskender kebabı ülkenin neredeyse her kentinde yemek mümkün ama iskenderin hasını ve orijinalini yemek isterseniz, adres belli: Bursa. 1867 yılında İskender Efendi’nin bulduğu bu müthiş lezzet, günümüzde bizim mutfağımızın en ünlü ve popüler yemekleri arasında yer alıyor. Bursa’da, başta İskender Efendi’nin ailesi olan İskenderoğlu ailesi olmak üzere, iskender kebap konusunda bir markaya dönüşmüş belli başlı köklü işletmeler var. Tıpkı İskenderoğlu ailesine ait olan restoranlar gibi, Uludağ Kebapçısı da onlarca yıldır çok popüler. Cemal ve Cemil Çalışır kardeşlerin kurduğu bu lokantanın önünde sıra görmemek, neredeyse imkansız. İskender Efendi, Cemal Usta ve Cemil Usta gibi isimler, kent mutfağı için yeni kuşaklar da yetiştirmişler. Çalışır Kardeşler’den bir sonraki kuşağın en başarılı isimlerinden biri de Kebapçı Tamer.
1982 yılında Yeniyol Uludağ Kebapçısı’nda bulaşıkçılık, komilik ve ocakçılık yapmaya başlayan Tamer Usta, günümüzde Bursa’nın en gözde kebapçılarından birinin sahibi. 1986 yılında Yeniyol Uludağ Kebapçısı’nı devralmış ve yaklaşık dört yıl boyunca işletmeciliğini de yapmış. Ardından, yaklaşık 22 yıl boyunca tekstil sektöründe çalışmış. En nihayetinde ise çocukluk mesleğine geri dönme kararı almış. Bursa’da iskender kebap, genellikle Bursa kebabı ismiyle anılıyor. Kebapçı Tamer de kendi imzasını taşıyan Bursa kebabının lezzeti ve kalitesi konusunda oldukça iddialı. Restoranın imza lezzetlerinden biri de çikolatalı muhallebi.
Bursa’nın gözde kebapçılarının birçoğunda da olduğu gibi, Kebapçı Tamer’in menüsünde de sade bir içerikle karşılaşıyoruz. Menüde yalnızca Bursa kebabı, tombik ekmek ve dürüm arası döner seçenekleri, yan lezzetler, tatlılar ve içecekler yer alıyor. Ancak zaten burada başrolde dönerin lezzeti var. Arzu ederseniz dürümünüzü glutensiz lavaşla da hazırlatabiliyorsunuz. Tatlı seçeneklerinde de havuç dilim baklava da bulunuyor.