Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü’nün sınırları içinde yer alan Başkonuş Yaylası, içinde barındırdığı endemik bitki türlerinin zenginliği bakımından ülkemizin en görkemli ve değerli yaylalarından biri. Sümbül ve salep bitkilerinin yanı sıra; ardıç, meşe, sedir ve köknar ağaçlarına da ev sahipliği yapan yayla, göçmen kuşlar tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. Başkonuş Yaylası’nda 1987 yılında geyik üretme istasyonu kurulmuş. Ancak ilerleyen süreçte geyikler özgür bırakılmış ve yayla ekoturizm merkezine dönüşmüş. Günümüzde hâlen bu civarda yürüyüş yapan ziyaretçiler, doğada özgür gezen geyiklerle karşılaşabiliyor. 2011 yılında özel işletme statüsüne giren yaylada 1325 metre rakıma kurulmuş olan konaklama alanları da yer alıyor.
Başkonuş Yaylası’nda tercih edebileceğiniz dört farklı konaklama birimi seçeneği var. Büyük ve şömineli bungalovlar sedir evleri, standart bungalovlar ardıç evleri olarak adlandırılıyor. Bungalovları tercih etmezseniz karavan veya çadır kampı alanlarında konaklayabiliyor ya da tiny house kiralayabiliyorsunuz. Kısacası, Başkonuş Yaylası’nda her beklentiye hitap edebilecek bir çeşitlilik mevcut. Kamp alanı gece boyu güvenlik, su, tuvalet ve elektrik gibi birçok olanağı içinde barındırıyor. Bungalovlar ise daha konforlu ve ferah bir konaklama ortamını tercih eden misafirlere hitap ediyor.
Başkonuş Yaylası’nda kır lokantası, market ve piknik alanları var. Bu sayede yemeğinizi kendiniz hazırlamak istemezseniz damak zevkinize en uygun tatlarla kolayca buluşabiliyorsunuz. Yaylada yapabileceğiniz aktiviteler de neredeyse sınırsız. Trekking, ATV safari, yoga, kuş gözlemciliği, dağ bisikleti, vahşi yaşam fotoğrafçılığı ve foto safari aktiviteleri Başkonuş Yaylası’nda yapılabiliyor. Dilerseniz, 1650 metre rakımdaki Sersem Yaylası’nı ziyaret ederek burada göçmen kuşların konaklama alanlarını da görebiliyorsunuz.