Burdur Gölü, Burdur ili sınırları içerisinde yer alıyor. Burdur Gölü, yüzölçümü açısından, kapladığı 200 km2 alan ile Türkiye’nin 6. büyük gölü ve en büyük 3. tuzlu su gölü olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda, Türkiye’nin en derin gölleri arasında yer alan Burdur Gölü’nün en derin noktası 100 metreye kadar yaklaşıyor. Kapalı havza olan göl, kuraklık ve yetersiz su kaynağı nedeniyle günden güne kuruyor. 1980’lerden bu yana Burdur Gölü’nün su seviyesi git gide azalıyor. Bu kuraklık, göl ve havzası için her açıdan büyük tehdit oluşturuyor.
Burdur Gölü, karstik bir arazi üzerinde oluşan tektonik çukura dolan suların oluşturduğu bir göl. Burdur Gölü, kısaca tektonik bir göl diyebiliriz. Gölün oldukça tuzlu bir yapısı olması nedeniyle, iç habitatta canlı yoğunluğu oldukça düşük. Burdur Gölü, Karadeniz’in iki katı kadar tuz yoğunluğuna sahip. Bu nedenle, Burdur Gölü’nde yalnızca, ekstrem koşullara dayanıklı endemik bir balık türü ve bir zooplankton türü yaşıyor. Göl, kuşlar açısından ise çok önemli bir doğal alan. Burdur Gölü, yıllık olarak yaklaşık 300 bin kuşa ev sahipliği yapıyor. Özellikle, dünyada nesli tükenmekte olan “Dikkuyruk” ördeklerinin %70’ine ev sahipliği yapması büyük önem arz ediyor.
Burdur Gölü’nde yaşanan kuraklık ve habitat bozulması sorunlarını engellemek için uzun yıllardır göl ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yönetim planları ve koruma statüleri ile göl yıkıcı etkilerden biraz olsun korunmaya çalışıyor. Burdur Gölü, bu bağlamda 1994 yılından itibaren Ramsar Sulak Alan Sözleşmesi kapsamında koruma altına alınmış durumda.
Şehir merkezine oldukça yakın olan ve yerel halkın sosyal aktiviteleri için uğrak noktalarından olan Burdur Gölü’nün kendisine ait bir halk plajı bulunuyor. Aynı zamanda göl çevresinde mesire alanları ve sosyal tesisler mevcut. Burdur Gölü’nde yelken sporu ve kuş gözlemciliği gibi faaliyetlerde bulunmak da mümkün.