Hem Doğu hem de Batı Karadeniz sınırları içinde, ev sahipliği yaptıkları doğal güzellikleri bakımından birbirleriyle yarışan onlarca farklı yayla mevcut. Ülkemize ekoturizm başlığında da çok önemli katkılar sağlayan bu güzeller güzeli yaylaların birçoğunda konaklama, yeme içme ve spor aktiviteleri yapma olanakları da yer alıyor. Söz konusu Doğu Karadeniz’in en güzel kentlerinden biri olan Giresun olduğunda da özellikle Kulakkaya Yaylası’nın turistik açıdan gördüğü ilgi bakımından en ön sıralarda bulunduğunu söyleyebiliriz. 1991 yılından beri turizm merkezi statüsünde olan Kulakkaya Yaylası, kentin hem en bilinen hem de en eski yaylası olma özelliğine sahip. Uzun yıllardan beri de turizm merkezi kategorisinde yer aldığı için çevresinde alışveriş, konaklama ve yeme içme başlıklarında çok geniş olanaklar yer alıyor.
Yalnızca Giresun’un değil, Doğu Karadeniz coğrafyasının genelinin en eski otantik yerleşim sahalarından biri olduğu bilinen Kulakkaya Yaylası 1500 metre rakımda. Rakımının görece düşük olmasının yanı sıra, yaylaya ulaşım da tamamen asfalt yol aracılığıyla yapılıyor. Bu sayede yayla ziyaretçilerinin buraya ulaşmak için özel turlara katılması ya da arazi araçlarına binmesi şart değil. Standart bir binek otomobille de Kulakkaya Yaylası’na kolayca ulaşım sağlanabiliyor.
Özellikle bahar ve yaz aylarında nefis doğa manzaralarına bürünen Kulakkaya Yaylası’na giderken Despot Kayası, Erimez mevki ve Gelin Kayası gibi keşif duraklarını da keşfedebiliyorsunuz. Yaylanın içinde bulunan Alçakbel Ormaniçi Piknik Alanı, günübirlik doğa yürüyüşleri ve piknik aktiviteleri için ideal bir ortam sunuyor. Piknik yapmak için gerekli olan tüm yeme içme ihtiyaçlarını, yaylanın hemen yanındaki Yavuzkemal beldesinin merkezindeki dükkanlardan karşılamak mümkün. Yaylada kendi ihtiyaçlarınızı karşılamak koşuluyla kamp da yapabilir, dilerseniz civardaki otellerde veya pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.