Uşak’ın Karahallı ilçesinde ve Banaz Çayı üzerinde yer alan Clandras Köprüsü, yaklaşık 2 bin 500 yıldır varlığını koruyan etkileyici bir yapı. Frigyalılar döneminde inşa edilmiş olan bu tarihi köprü, Anadolu’nun en dikkat çekici mühendislik harikalarından biri olarak kabul ediliyor. Doğal kayaların üzerine oturtulmuş kemerli yapısı ve ustalıklı taş işçiliği ile dönemin estetik ve teknik birikimini yansıtan en önemli eserlerden biri. Uzunluğu 24 metreye, derinliği 17 metreye, genişliği de 1,75 metreye ulaşıyor. Köprünün en ilginç özelliklerinden biri, daha sağlam olması için, inşasında kullanılan taşların zıvanalı şekilde birbirlerine kenetlenmiş olması.
Clandras Köprüsü, yalnızca tarihi dokusu ve geçmişiyle değil, etrafını çevreleyen doğal güzellikleriyle de keşfe değer bir durak. Banaz Çayı’nın şırıl şırıl akan suları ve etrafındaki ormanlık alanlar, bu bölgeyi kentin popüler mesire yerlerinden biri haline getirmiş. Clandras Köprüsü’nün yanında yer alan Karahallı Hidroelektrik Santrali’nden boşaltılan su da yaklaşık 17 metrelik bir yükseklikten dökülerek bir şelale gibi görünüyor.
Clandras Köprüsü’nün bir diğer dikkat çekici özelliği, her yıl 2 Eylül tarihinde düzenlenen Clandras Festivali’ne ev sahipliği yapması. Bu festivalde hem Karahallı’nın düşman işgalinden kurtuluşu anılıyor hem de dokuma kültürünü yaşatmak hedefleniyor. Köprüye ulaşım sağlamak da oldukça kolay. Kent merkezinden Karahallı yönüne doğru devam eden D595 karayolunun takip edilmesi yeterli. Ulaşımı toplu taşıma ile sağlamak isteyenler de minibüsleri tercih edebilir.
Özellikle havanın güzel olduğu bahar günlerinde çok keyifli bir atmosfere kavuşan Clandras Köprüsü’nün çevresinde piknik yapabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ya da bölgedeki balık restoranlarında keyifli bir yemek molası verebilirsiniz. Alana girişler ücretsiz, yalnızca otoparkı kullanmak isteyenlerin belirli bir ücret ödemesi gerekiyor.