Tüm Karadeniz sahili boyunca üzerinde bir kilise bulunan tek yarımada olma özelliğini taşıyan Yason Burnu, Ordu’nun ev sahipliği yaptığı en büyüleyici doğal alanlardan biri. Perşembe ilçesi sınırları içinde ve ilçe merkezinden 15 kilometre uzaklıktaki Çaytepe Köyü’nde yer alan burun, hem ikinci derece doğal hem de birinci derece arkeolojik sit alanı statüsünde. Ev sahipliği yaptığı kilise de yarımadayla aynı isimle anılıyor. Yason Kilisesi 1869 yılında Rumlar tarafından inşa edilmiş ve hem zarif hem de yalın mimarisiyle dikkat çekiyor. Özellikle Hristiyan turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.
Yason Burnu’nun turistik açıdan bu kadar yoğun ilgi görmesinin en önemli sebeplerinden biri, Altın Post Efsanesi’nin burada geçmesi. Rivayete göre, Herakles zamanında, aralarında Herkül’ün de bulunduğu Argonotlar, altın postu ele geçirebilmek için Karadeniz açıklarına doğru ilerlemeye başlamış. Efsaneye göre bu post da Giresun Adası’nda ve Yason Burnu’nda saklıymış. Kahramanlarımız Yason Burnu’na çıkmışlar ama burada ejderha boyutunda kuşlara karşılaşmışlar. Herkül bu kuşlarla daha önce Stymphales Gölü’nde karşılaşmış ve onları oradan kovmuş. Kuşlar da gelip buraya yerleşmişler. Herkül’ü görünce tüylerini bir ok gibi fırlatarak Argonotlara saldırmaya başlamışlar. Bu saldırıda bir arkadaşlarını kaybeden Argonotlar, kuşları öldürerek adayı lanetlemiş ve altın postu bulamadan buradan ayrılmışlar.
Dünyaca ünlü Altın Post (Argonot) Efsanesi’nin canlandırılması için Giresun Adası’nda zaman zaman etkinlikler düzenleniyordu. Yason Burnu da bu mite konu olması sebebiyle mitoloji meraklılarının dikkatini kolayca çekebiliyor. Yarımadanın hem üzerinde hem de civarında çok sayıda piknik alanı ile yeme içme işletmesi mevcut. Restoranların birçoğunda geleneksel Karadeniz mutfağının özel lezzetlerini bulabiliyorsunuz. Yarımadada park yeri problemi de yaşanmıyor. Buradan özellikle gün doğumunu ve batımını izlemek çok keyifli oluyor.