Edirne’nin Merkez ilçesinde bulunan tarihi bir yapı olan Sweti George Bulgar Kilisesi, Edirne’de Bulgarların yoğun olarak yaşadığı dönemde inşa edilmiş. Yapımına 23 Nisan 1880 tarihinde başlanmış ve aynı sene içinde tamamlanarak hizmete açılmış. Kilisenin inşa kararı dönemin valisi Rauf Paşa tarafından, Sultan Abdülhamid’in izni alındıktan sonra verilmiş. Edirne’de ikamet eden Bulgar vatanların ibadet edebilmesi için inşa edilen Sweti George Bulgar Kilisesi’nin papazlığını ise Peterberon Erkek Sanat Lisesi’nin müdürü üstlenmiş.
1889 yılında dekore edilen Sweti George Bulgar Kilisesi’ndeki yazılar Slav Bulgarcası’yla kaleme alınmış. Ayrıca geçmişte kilisenin yerinde bulunan eski bir kiliseye ait olan bazı tablolar da dekorasyonda kullanılmış. Balkan Savaşları sırasında Peterberon Erkek Sanat Lisesi’nin kapanması sebebiyle, kilisenin papazı İstanbul’a göç etmek durumunda kalmış. Bu sebeple kilisede bir süre papaz olarak görevli kimse olmamış. Bir süre sonra, Peterberon Erkek Sanat Lisesi’nin son öğrencilerinden biri de olan ve kilise cemaati yöneticiliği konusunda tecrübe sahibi Filip Çıkrık papazlık görevini üstlenmiş. Kendisi, kilisenin şimdiki papazı Aleksandır Çıkrık’ın da babası.
Sweti George Bulgar Kilisesi, 1940’lı yıllara kadar kesintisiz şekilde ibadethane işlevini sürdürmüş. Ancak bu dönemde bakımsızlıktan harap hale gelmiş. Balkan Savaşları’nın ardından Edirne’deki Bulgar nüfus çok azalınca, kilise de bir süreliğine kapatılmış. Ancak 9 Mayıs 2004 tarihinde eski Bulgar kralı ve dönemin başbakanı olan Simeon Sakskoburgostski’nin de katıldığı bir törenle yeniden kapılarını açmış. Günümüzde de hâlen ibadete açık.