İsmini doğurganlığın ve doğanın koruyucu bereket tanrısı Priapos’tan alan Priapos Antik Kenti, Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinin sınırları içinde yer alan bir antik şehir. Belde merkezinin yaklaşık 200 metre kuzeyinde yer alan bu liman kenti, günümüzde Kaleler olarak adlandırılan yörenin sınırları içinde kalıyor. Karabiga’ya ister deniz ister kara yoluyla ulaşım sağlıyor olun, Priapos’tan günümüze dek ulaşan kalıntıları görmeniz mümkün. Kentin M.Ö. 670 yılında ve Miletoslular tarafından kurulduğu biliniyor.
Biga ilçesinin sınırları içinde bulunan bir diğer antik kent olan Parion, aslında Priapos’tan daha ünlü ve önemli. Çünkü Priapos’un limanı kuzeydoğu yönünden gelen rüzgarlara karşı daha savunmasız olduğu için, tarih boyunca Parion’un gölgesinde kalmış. Hatta hiçbir zaman tam olarak huzura ve refaha kavuşamadığını da söylemek mümkün. Kent kendi parasını ancak ikinci asırda bastırmayı başarabilmiş.
Tarih boyunca Priapos’a adanan tek kent olduğu için arkeoloji dünyasında kendine has ve önemli bir yere sahip olan bu liman kenti, Roma İmparatorluğu döneminde Parion’la birleşerek bir koloniye dönüştürülmüş. Bizans hakimiyeti sırasında piskoposluk merkezi olarak kullanıldığı da bilinen Priapos’ta bir dönem, Bizans’ın Türklere karşı savaşmak amacıyla çalıştırdığı paralı askerler yaşarmış. Hatta Osmanlı askerleri bu bölgeyi fethettiklerinde eşkıyalara ait olan her şeyi yakmış. Rivayete göre, çıkarılan yangın sonucunda bölgeyi siyah bir is kapladığı için, beldenin ismi Karabiga kalmış. Şaraplarıyla ve bağlarıyla ünlü olan Priapos Antik Kenti’nin kalıntıları, günümüzde Karabiga’nın deniz kenarındaki bölgelerinde yer alıyor.