İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Osmanağa Mahallesi’nde yer alan Yoğurtçu Parkı, Osmanağa Mahallesi’nin sınırları içinde. Hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle öne çıkan park, Kurbağalıdere boyunca uzanıyor. Hem Yoğurtçu Çeşmesi’ne ev sahipliği yapması hem de 1800’lü yıllarda yoğurtçuların bu bölgede satış yapması nedeniyle bugünkü ismini almış. Aslında 1925 yılına kadar bu bölge bataklıktan oluşuyormuş ama Süreyya İlmen’in girişimi ve halkın destekleriyle İstanbul Belediyesi tarafından yeşil alana dönüştürülmüş.
İstanbul’un ilk modern parklarından biri olan Yoğurtçu Parkı’nın halkın kullanımına açılmasına ilişkin çalışmalar sırasında, Kurbağalıdere’ye paralel uzanan bir rıhtım inşa edilmiş ve bölgeye toprak doldurulmuş. O gün bugündür, hem Kadıköylüler hem de İstanbul’un farklı bölgelerinden gelen ziyaretçiler için popüler bir dinlenme ve rekreasyon alanı olarak hizmet veriyor. Parkın içerisindeki tarihi Yoğurtçu Çeşmesi de 1994 yılında Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilmiş.
Yoğurtçu Parkı’nın içinde yürüyüş parkuru, basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanı ve fiziksel egzersiz alanları gibi birçok spor ve etkinlik olanağı mevcut. Bir kafeteryaya da ev sahipliği yapan park, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’na oldukça yakın bir konumda. Bu sayede Fenerbahçe taraftarlarının özellikle maç günlerinde favori buluşma noktalarından biri. Hatta parkta Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları Lefter Küçükandonyadis, Alex de Souza ve Can Bartu gibi isimlerin heykelleri de yer alıyor.
Son yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Kurbağalıdere’yi ıslah etme projesiyle parkın çevresi yeniden düzenlendi. Yeşil alan olarak korunduğu çalışmalar neticesinde, bölge daha modern bir görünüme kavuştu. Dere boyunca yapılan çalışmalar sayesinde hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de parkın altyapı sorunlarının giderilmesi amaçlandı. Yine bu dönemde parka çocuk oyun alanları, bisiklet parkurları, koşu parkurları ve evcil hayvan parkı gibi birçok yeni bölüm de eklendi.