Eğri Köprü, Sivas’ın merkezinde yer alır. Neden eğik yapıldığıyla ilgili kesin bilgi yoktur.
Tam yapım tarihi bilinmemekle birlikte Selçuklular döneminde inşa edildiği düşünülmektedir. İpekyolu üzerinde bulunan ve eskiden Bağdat Köprüsü olarak anılan Eğri Köprü, kesme taştan yapılmıştır. 179 metre uzunluğa ve 4,60 metre genişliğe sahip olan köprünün 18 kemeri bulunur. Köprü, 12. kemerden itibaren sola doğru kıvrılır. Bu sebeple günümüzde Eğri Köprü anılır ancak köprüdeki bu eğimin nedeniyle ilgili uzmanların tahminleri ve bazı rivayetler dışında bir bilgi bulunmaz.
Uzmanların tahminlerinden biri, köprünün yapıldığı dönemde köprü altından akan suyun çok şiddetli olması dolayısıyla hem bu şiddetin kırılabilmesi hem de köprünün yıkılmasının önlenmesi için köprünün bu şekilde eğik inşa edildiğidir. Rivayetlerden en yaygını ise şöyledir: vakti zamanında bir usta ve çırağı varmış. Ustasıyla arası açılan çırak ustasının yanından ayrılmış ve bu köprünün yapımını üstlenmiş. Köprü inşa edilirken bir gün ustası gidip köprüyü kontrol etmiş ve çırağının yaptığı köprüyü beğenmiş! Bunun üzerine çırağına dönüp “Usta idik olduk şakirt/Al bardağı suya seyirt/Hiç nazardan korkmadın mı?/Köprünü eğri çevirt” dörtlüğünü okumuş. Nazardan korunmak isteyen çırak da ustasının sözünü dinleyip köprünün diğer kısmını eğri bir şekilde yapmıştır.
Yüzyıllarca karayolu olarak kullanılan Eğri Köprü 2006 senesinde restore edilmiş ve Kültür Bakanlığı tarafından korumaya alınmıştır. Günümüzde yalnızca yaya ve bisiklet trafiğine açıktır. Karayolu trafiği, Eğri Köprü’nün yanına inşa edilen yeni köprüden akmaktadır.