Alibey Adası olarak da adlandırılan Cunda Adası’nın turistik bakımdan en çok ilgi gören noktasının Aşıklar Tepesi olduğunu söylemek mümkün. Adanın ve uçsuz bucaksız denizin müthiş manzarasını ayaklarınızın altına seren bu tepede, tarihi ve kültürel değer taşıyan birçok keşif noktası da bulunuyor. Bunlardan biri de Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı. 2007 yılında Rahmi Koç tarafından restore edildikten sonra bu ismi alan bu tarihi yapı, yıllara meydan okuyarak günümüze dek ulaşmayı başarmış bir yel değirmeninden ve kiliseden dönüştürülerek bugünkü halini almış.
Söz konusu kilise, geçmişte Agios Yannis Kilisesi olarak adlandırılıyormuş. Tuğla ve kesme taş kullanılarak inşa edilmiş olan bu yapı, Hristiyan fresklerine da ev sahipliği yapıyormuş. 17. ve 18. yüzyıllarda Hristiyan kilise hukukunda çok önemli bir yer tutmuş olsa da 1924 yılında yaşanan mübadelenin ardından kaderine terk edilmiş. Böylece atıl halde kalmış ve yıllar içinde büyük hasarlar almış. Hem kilise hem de yel değirmeninin yıllar boyu harap halde kalmasına Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nın gönlü razı olmamış. Böylelikle kapsamlı bir restorasyon çalışması başlatılmış ve 7 Ağustos 2007 tarihinde Emekli Büyükelçi Necdet Kent'in ve eşinin ismini taşıyan bu kütüphane açılmış.
Sevim ve Necdet Kent Kitaplığı’nda yer alan kitapların büyük çoğunluğu, Necdet Kent’in oğlu Muhtar Kent tarafından bağışlanmış. Günümüzde kütüphanenin içinde, Necdet Kent’e ait yaklaşık 1300 kitap bulunuyor. Kütüphanenin hemen yanında bulunan yel değirmeninin giriş katında da yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar satan bir dükkan mevcut. Buradan da Cunda hatırası niteliği taşıyan eşyalar satın alınabiliyor.