Edirne’nin Merkez ilçesine bağlı Karaağaç semtinin sınırları içinde bulunan Karaağaç Tren Garı, günümüzde kentin aktif olarak kullanılan tren garı değil. Ancak aslında II. Abdülhamid zamanında Edirne Tren Garı olarak inşa edilmiş. İstanbul’un Sirkeci Garı örnek alınarak yapılmış olan istasyon mimarının Mimar Kemalettin olduğu biliniyor. Ancak inşa tarihiyle ilgili net bir bilgiye henüz ulaşılabilmiş değil. Tahminler, Meşrutiyet’in ilk yıllarını, yani 1911-1913 yılları arasını işaret ediyor.
Karaağaç Tren Garı’nın inşa süreci 1910’lu yıllarda tamamlanmasına rağmen başta I. Dünya Savaşı olmak üzere bazı siyasi gelişmeler sebebiyle ancak 1930’da hizmete açılabilmiş. 1959 yılında da kapsamlı bir onarım çalışmasından geçirilmiş ve bu çalışma çerçevesinde istasyon binasının içi yeniden düzenlenmiş. 1971 yılında Edirne-İstanbul hattı değişince, yeni bir gar binasına taşınma mecburiyeti doğmuş. Bunun üzerine Karaağaç Tren Garı tek edilerek işlevini yitirmiş. 1974 yılında Kıbrıs Harekâtı esnasında ileri karakol olarak kullanılan u tarihi yapı, 1977 yılında Edirne’de yeni kurulmuş olan Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne tahsis edilmiş.
Trakya Üniversitesi Karaağaç Tren Garı’nı tarih boyunca rektörlük, derslik ve misafirhane gibi birçok işlev için kullanmış. Günümüzde ise Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak hizmet veriyor. Keza demiryollarına bağlı diğer birimler de Trakya Üniversitesi tarafından farklı amaçlarla kullanılmakta. Karaağaç Tren Garı’na yeni işlevleri sebebiyle zaman içinde bağımsız banyo birimlerinin ilave edildiği biliniyor.