Nasrullah Kadı Külliyesi’nin bir parçası olan Nasrullah Camii, Kastamonu’nun şehir merkezinde yer alır.
Nasrullah Camii, Kadı Nasrullah tarafından 1506 senesinde inşa ettirilmiştir. 1746 senesinde Reis’ül Küttap Hacı Mustafa Efendi camiyi tamir ettirmiştir. Bu sırada cami aynı zamanda büyütülmüştür. 1875 senesine gelindiğinde ise o dönem Kastamonu’da valilik görevinde bulunan Nâşid Paşa öncülüğünde harap durumda olan camiyi onarmak için hayırseverlerden para toplanmış ve gereken tamirat yaptırılmıştır. Günümüzde ibadete açık olan cami ayrıca İstiklâl Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Kurtuluş Savaşı öncesinde burada verdiği vaazlarla da kültür tarihimizde önemli bir yer tutar.
Caminin şadırvanı da bu yapının önemli parçalarından biridir. Dikdörtgen planlı şadırvan sekizgen kasnaklı iki kubbe ile örtülmüştür. Uzun kenarlarında altı, kısa kenarlarında üç adet olmak üzere açıklık bulunur. İki fıskiyeli havuzun bulunduğu şadırvanda akan sudan içen kişinin yedi defa Kastamonu’ya geleceği ya da Kastamonu’ya yerleşeceğine dair bir söylenti vardır. Kastamonu’yu ziyaret edip de şehri çok sevenlerin bu şadırvanın suyundan içmeden dönmemesi tavsiye olunur.
Külliyede ayrıca medrese ve türbe bulunur. Münire Sultan Medresesi olarak bilinen yapıyı inşa ettiren kişi Reis’ül Küttap Hacı Mustafa Efendi’dir. 1159 – 1746 senesinde yapılan bina bir dönem öğrenci yurdu olarak kullanılmış olmakla birlikte günümüzde el sanatları ürünlerinin satıldığı ve avlusunda bir çay bahçesinin ve yemek yerinin bulunduğu bir çarşı işlevi görmektedir.