İnebolu Kent Müzesi, Kastamonu’nun İnebolu ilçesi sınırları içinde yer alır.
2014 yılında ziyaretçilere kapılarını açan müze binasının geçmişi 1882 yılına dayanır. Sultan II. Abdülhamit’in talimatı üzerinde Kastamonu Valisi Abdurrahman Paşa’nın yaptırdığı bina ilk olarak medrese olarak kullanılmıştır. Ardından İnebolu Belediyesi’nin hizmet binası işlevini görmüştür. 1996 senesinde çıkan yangın sonrasında uzun yıllar kimsesiz kalan bina 2013 yılında restore edilmeye başlanmıştır. Müze binası hem proje aşamasında hem de hayata geçirildikten sonra çeşitli ödüller almıştır. Müzenin çatısına yerleştirilmiş olan denk kayığı müzeyle ilgili ilk dikkat çeken unsurdur. Denk kayığı, Milli Mücadele döneminde Karadeniz’den yapılan cephane sevkiyatında önemli rol oynamıştır.
İnebolu’nun geçmişini geleceğe aktarmayı misyon edinmiş olan müze içinde, İnebolu’da ilk yerleşimin izlerinin görüldüğü Yontma Taş devrinden tarihi eserler, İnebolu’nun Milli Mücadele döneminde oynadığı rolü ve İnebolu’daki kültürel hayatı gözler önüne seren belgeler ve ayrıca balmumu heykeller sergilenmektedir. Bunun yanı sıra Atatürk’ün 1925 yılında ilan ettiği Şapka Devrimi de bilindiği üzere İnebolu’da gerçekleşmiştir. Bu sebeple müzede bir bölümde şapkalar sergilenir.
Pazartesi hariç olmak üzere haftanın her günü 08.30 – 17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilen müzeye giriş, öğrenciler için ücretsiz, yetişkinler için ücretlidir.