Okhta Ecclesia Manastırı ya da yaygın bilinen diğer isimleriyle Dört Kilise Manastırı veya Tekkale Manastırı, Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunan en görkemli tarihi yapılardan biri. Tekkale Köyü’nün merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan yapı, 1350 metrelik rakıma sahip bir tepenin üzerinde yer alıyor. Dört Kilise Manastırı Bagratlı Krallığı’nın hükümdar olduğu 961 ve 1001 yılları arasında, Bagrat Kralı David’in emriyle inşa edilmiş. En eski kaynaklarda manastırın ismi Okhta Ecclesia olarak geçiyor. İnşa edildiği dönemde manastırın içinde kilise, şapel, seminer odası ve trapeza olmak üzere toplamda dört farklı yapı bulunuyormuş. Bu nedenle de zaman içinde ismi Dört Kilise Manastırı olarak kalmış.
Tekkale Manastırı’nın kilisesi hem geometrik figürler hem de fresklerle süslenmiş. Kilisenin inşasında kullanılan bazı tuğlaların üzerinde “İsa David’i korusun” yazısı bulunuyor. 1031 yılında kaleme alınan bir Gürcü elyazmasında da ismi geçen manastır, hâlen görkemli bir görünüme sahip. Bu el yazmasında Euthemios ile Ioannes isimli iki önemli din adamının hayatı anlatılıyor. Yazdığına göre, Ioannes dünya nimetlerinden vazgeçtiği 965 yılında bu manastırda inzivaya çekilmiş.
Günümüze iki farklı ve Gürcüce kaleme alınmış kitabesi ulaşan Okhta Ecclesia Manastırı’nın kitabeleri ne yazık ki okunamayacak kadar harap olmuş durumda. Bölgede Müslüman halk ağırlıklı olunca kullanıma kapatılan manastırın, zaman içinde kaderine terk edilmesi neticesinde de ciddi hasarlar gördüğü biliniyor. Ne yazık ki yeterince iyi korunamadığı için, define avcıları tarafından da tahribata uğratılmış. 2024 yılı itibarıyla bugün de restore edilmiş ya da koruma altına alınmış değil. Fakat tüm bunlara rağmen hâlen heybetini koruyor ve Artvin’in en çok ilgi çeken tarihi ibadethanelerinden biri olarak varlığını sürdürüyor.